Foto: Flemming Leitorp

Foto: Flemming Leitorp

Donorkorps besøger Egedal Gymnasium

De danske hospitaler er dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle patienter

I de kommende uger har Frederikssund Donorkorps, som består af frivillige bloddonorer, planlagt besøg på gymnasier og handelsskoler i Frederikssund og omegn, hvor de vil fortælle mere om det at være bloddonor. Besøget på Egedal Gymnasium finder sted tirsdag 7. februar kl. 10.45.
De danske hospitaler er dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle patienter. Derfor er det vigtigt, at det er så let som muligt for donorerne at komme og give blod. For at sikre dette, opfordres alle nu til at bakke op om den gode sag ved at lægge arm til, så den lille blodbanks fortsatte eksistens er sikret. Nærmeste alternative blodbank vil være på Hillerød Hospital eller ved Den Mobile Blodbank i Ølstykke og Stenløse. Personalet i Frederikssund blodbank og det lokale donorkorps arbejder i øjeblikket hårdt på at engagere de trofaste donorer til at bringe budskabet videre:
”De senere år er antallet af donorer som er tilknyttet Frederikssund Blodbank faldet, og det er et problem, som vi håber på at kunne løse ved at sprede budskabet i samarbejde med vores aktive donorer. Blandt andet vil alle bloddonorer tilknyttet Frederikssund Blodbank modtage en sms med opfordring til at give budskabet om bloddonation videre til en ven”, fortæller Lissi Capion, som har stået for driften af Frederikssund blodbank gennem mange år. Ydermere vil man kunne møde engagerede frivillige fra Frederikssund Donorkorps ved besøg på gymnasier og handelsskoler i lokalområdet i de kommende uger.

Publiceret 31 January 2017 00:00

SENESTE TV