47-årige Helle Kornerup fra Jyllinge har stor succes med sit iværksætter-projekt. Foto: Lars Wahl

47-årige Helle Kornerup fra Jyllinge har stor succes med sit iværksætter-projekt. Foto: Lars Wahl

Jyllinge-mor har jubilæum med verdenskendt børnebakke

Iværksættermor Helle Kornerup runder skarpt hjørne med bakken Playtray

Alle småbørnsforældre kender situationen.
Børnene er placeret i deres Tripp Trapp stol, der er skubbet helt ind til bordet for at begrænse madsvineriet mest muligt. Alligevel ligger der et bjerg af rugbrødsrester, havregrød, mos og leverpostej på gulvet, når poderne først har haft fingrene nede i måltidet.
Netop den oplevelse kickstartede 47-årige Helle Kornerups iværksættergen, og satte gang i et dansk væksteventyr, der de sidste 10 år har hjulpet småbørnsforældre verden over til mere tid sammen med børnene ved bordet – og mindre tid med klud og støvsuger under bordet.
Da Helle Kornerup var småbørnsmor undrede hun sig over, at den kendte børnestol, Tripp Trapp, ikke havde en bakke, der kunne forhindre børnenes madsvineri.

Konstant madsvineri

”Min mand og jeg var irriterede over det madsvineri, det medførte, da vores første barn, Tobias, skulle lære at spise selv. Vi tog os selv i at overtage og made ham for at undgå, at der lå mad ud over det hele eller mælken væltede – til stor irritation for Tobias, der jo gerne selv ville. Det endte med, at vi lavede en 'gør det selv løsning' i form af en hjemmelavet bakke til stolen. Den var ikke køn, men den virkede”, siger Helle Kornerup fra Jyllinge.
Hvis det var madsvineriet fra den førstefødte, som satte tankerne i gang med at finde en løsning – så var det spiseudfordringen i dobbeltstørrelse med tvillingerne Tilde og Teis, der kom til verden et par år senere, der endeligt afgjorde Helle Kornerups iværksætterfremtid.
Først sagde hun farvel til sit marketingjob, og derefter gik hun sammen med designeren Carsten Buhl for sammen at finde en løsning og et design, der opfyldte alle behov og passede til Tripp Trapp stolen. Playtray var født.

Fra drøm til virkelighed

”I starten ville jeg sælge bakken i fritiden ved siden af mit arbejde, men det kunne jeg ikke få tid til med tre børn. Jeg havde brugt mange aftener på at forberede mit firma, men nu var jeg klar til at tage springet, sige det gode faste job op - og give det her en chance. Folk snakker altid om at gøre det – springe ud og forfølge deres drøm, men ofte bliver det ikke til noget. Jeg var nået til et punkt, hvor jeg ikke ville nøjes med at drømme om det”, siger Helle Kornerup.
Og drømmen blev i den grad til virkelighed for den nu 47-årige iværksætter. Playtray blev designregistreret i 2006, og i 2007 var bakken klar til at indtage markedet.
”Vi er vokset meget over årene og har opnået et salg, jeg aldrig havde troet ville ske. Jeg startede hjemme fra vores hus i Jyllinge, og det første år havde jeg en webshop, hvor jeg selv stod for alt - lige fra bogføring til ordreregistrering, pakning m.m., og jeg kørte selv på posthuset med pakker. Efterhånden fik jeg flere og flere distributører rundt om i verden og besluttede i 2008, at jeg ikke længere ville have en webshop men udelukkende køre salget af Playtray gennem forhandlere. I dag sælger vi 85% af bakkerne i udlandet, primært i Tyskland og Benelux – men vi er også på det amerikanske marked”, siger Helle Kornerup.

Publiceret 06 February 2017 00:00

SENESTE TV