Martin og Nicolai skal kæmpe for isbjørnen

I kampen om at blive WWF Verdensnaturfondens Wildlife Reportere 2017 er 17-årige Martin Fjord Pedersen fra Ølstykke og Nicolai Leon Nielsen fra Stenløse udvalgt blandt over 3000 ansøgere fra hele landet. De skal nu på en hæsblæsende BaseCamp i Zoologisk H

Egedal I kampen om at blive WWF Verdensnaturfondens Wildlife Reportere 2017 er 17-årige Martin Fjord Pedersen fra Ølstykke og Nicolai Leon Nielsen fra Stenløse udvalgt blandt over 3000 ansøgere fra hele landet. De skal nu på en hæsblæsende BaseCamp i Zoologisk Have København 24.-25. marts, hvor de skal dyste om at komme på ekspedition til Svalbard. Kun 54 unge ud af over 3000 ansøgere er kommet igennem nåleøjet og er nu tættere på drømmen om at blive Wildlife Reporter. Ud af dem skal 20 unge nu på BaseCamp i Zoologisk Have København 24.-25. marts. De er udvalgt på baggrund af en indsendt video, hvor de parvis kreativt og fængslende formidlede klimaproblemet på en nærværende og interessant måde. Nu står de over for deres næste udfordring. På BaseCampen bliver ti aspirant-par testet på deres journalistiske færdigheder samt deres fysiske og psykiske grænser. De bliver udfordret kulinarisk og skal bevise, at de ligesom isbjørnen kan leve under arktiske forhold og handle rationelt i uvante situationer og vejrforhold både nat og dag.

Verdens vildeste skole

Som Wildlife Reporter bliver man uddannet i WWF Verdensnaturfondens landsdækkende skolekampagne WildSchool, der hvert år sender unge mellem 13-17 år ud i verden for at sætte fokus på en aktuel kritisk sag. De unge reporteres opgave er at researche, interviewe forskere, skrive artikler, filme videodagbøger, stille op til ’live’ interviews i radio og tv og på anden vis rapportere hjem om den vigtige natursag. Under overskriften ”Tør du se isbjørnen i øjnene?” skal årets Wildlife Reportere undersøge, hvordan klimaforandringerne påvirker isbjørnen og Arktis’ andre sårbare dyr og natur – og ikke mindst, hvordan vi alle kan være med til at gøre en forskel for klimaet ved at tænke over vores forbrug og adfærd.

Ansigt til ansigt med isens konge

Den globale opvarmning eskalerer i disse år, og det sætter isbjørnen og Arktis’ andre dyr under pres. Isbjørnen er verdens største landlevende rovdyr og tilbringer det meste af sit liv på og omkring den arktiske havis. Den globale opvarmning, der betyder, at havisen smelter, er den største trussel mod isens konge. Isbjørne er nemlig helt afhængige af havisen til at jage. Når havisen hvert år smelter tidligere på foråret og gendannes senere på efteråret, tilbringer isbjørnene længere perioder uden mad. Det påvirker både deres helbred og betyder, at de får færre unger. Men det betyder også, at de søger mod byerne for at finde føde, hvilket giver sammenstød med de lokale. ”Klimaet er hamrende vigtigt, og et af de mest alarmerende problemer, vi står over for i dag. Når temperaturen stiger, har det store konsekvenser for natur og dyreliv over hele kloden – fra den lille honningbi til den mægtige isbjørn. Derfor er jeg sindssygt glad for, at rekordmange unge i år har tilmeldt sig WildSchool og vil være med til at sætte fokus på dette vigtige problem,” understreger Gitte Hemmingsen, leder af WWF’s WildSchool. Zoologisk Have København, der selv har en (snart to) isbjørne, er derfor glad for at lægge park til WildSchools hæsblæsende BaseCamp: ”Vi glæder os meget til at tage imod de unge, der skal på WildSchool. De er med til at sætte fokus på et alvorligt problem, som vi kun kan løse, hvis vi arbejder sammen på tværs af landegrænser og generationer. Derfor er det ekstra glædeligt, når de unge viser så stort et engagement og bliver ambassadører for et bedre klima til glæde for både mennesker og dyr, ” siger Sami Widell, Chef Arrangement, Salg og Kommunikation i Zoologisk Have København.

En oplevelse for livet

Sidste års WWF Wildlife Reporters, der var på haj-ekspedition i Skotland, var Amalie Corfix og Mads Keis Jepsen (begge 17 år) fra Lynge i Nordsjælland, Amalie Myrup Wetche og Amalie Schjøt-Pedersen (begge 14 år) fra Hinnerup i Østjylland, og Alberte Sally Busk og Ella Katrine Suurballe Frederiksen (begge 16 år) fra Faaborg på Fyn. ”WildSchool har givet os en mulighed for at blive hørt og taget alvorligt. Som Wildlife Reporter lærer man så meget mere end ved kun at sidde på skolebænken, fordi man får lov at mærke helt tæt på – på egen krop – hvad vores forbrug og adfærd gør ved naturen,” siger Mads Keis Jepsen. WILDSCHOOL 2017 WWF’s skolekampagne 2017 sætter under overskriften ”Tør du se isbjørnen i øjnene?” fokus på, hvordan klimaforandringerne påvirker isbjørnen og Arktis’ sårbare natur og dyreliv. WildSchool er for unge mellem 13 og 17 år fra hele landet. De 54 udvalgte aspiranter skal på BaseCamp i enten Skandinavisk Dyrepark 25.-26. februar, Aalborg Zoo 11.-12. marts eller Zoologisk Have København 24.-25. marts. Ekspeditionen til Svalbard finder sted 3.-7. juli 2017 – som Wildlife Reporter skal man afsætte tid til pressearbejde og lign. både før og efter rejsen. SIDEN 2010… Ÿ Er 88 seje unge kommet gennem nåleøjet og været med WWF på ekspedition. Ÿ Har 597 håbefulde aspiranter deltaget i WildSchools BaseCamps. Ÿ Har 46.548 søgt om at blive Wildlife Reporter. Ÿ Har 164.500 elever over hele landet hørt foredrag om WWF’s arbejde med miljø, natur og klima. FAKTA OM KLIMA OG ISBJØRNE Ÿ I oktober 2016 var alle arktiske havområder, der ikke er dækket af is, 4 grader varmere end normalt. Ÿ Havisen i Arktis er skrumpet 1,6 mio. km2 siden 1979.

Publiceret 17 March 2017 11:55

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV