Beboer nægter at give op:

Underskrifter skal stoppe grusgraven

Tommy Norup, beboer i Ledøje Vest, opfordrer folk til at skrive under på deres modstand mod en mulig grusgrav i området

Af
Kenneth Tanzer

Er der en beboer, som har gjort det til sin mærkesag at stikke en kæp i hjulet på Region Hovedstadens grusgrav-planer i Egedal Kommune, så er det Tommy Norup fra Nybøllevej i Ledøje Vest.
Og det er der en særlig grund til, for råstofplanen kan ende ud med, at Tommy Norup må se den frygtede grusgrav blive placeret i sin baghave.
Udsigten til et større grusgrav-område i Ledøje Vest får nu ham og nogle naboer til at trække i arbejdstøjet igen.
“Det er slemt nok i forvejen, men tanken om et øget råstof-område herude er ikke til at holde ud. Vi bliver nødt til at kæmpe videre mod det her, og derfor har jeg startet en underskriftindsamling på https://www.skrivunder.net/nej_til_grusgrav_i_ledoje,” siger Tommy Norup, som kommer med flere grunde til sin modstand mod planerne.

Vil ødelægge naturen

“Den smukke natur ødelægges. Det visuelle – udsigten over de åbne marker samt dyreliv og roen på landet vil blive stærkt medtaget. Graveområdet kan også få store konsekvenser for Ledøje Vandværks kapacitet og kvalitet af vandindvinding. Derudover vil ejendomspriser styrtdykke og nogle vil blive stavnsbundet i en lang årrække. I forbindelse med gravearbejdet og transporterne må det også forventes, at området udsættes for støj, sandfygning og rystelser,” siger Tommy Norup og fortsætter:
"Når gravearbejdet indstilles efter en årrække, vil området ligne et månelandskab og skal reetableres. I værste fald vil nabo-lodsejere melde sig på banen, så gravearbejdet fortsættes yderligere ti år."

Publiceret 14 April 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Egedal
SENESTE TV