Nyt projekt:

Egedal vil sende flygtninge-kvinder i job

Kommunen har fået bevilget knap en halv million kroner til en indsats for at få 40 flygtningekvinder integreret og i arbejde

Egedal Kommune har med en bevilling på næsten en halv million kroner startet et projekt, hvor målet er at få 40 flygtninge-kvinder bedre integreret og i arbejde.
Det bekræfter kommunen i en pressemeddelelse.
Målet er at få mindst 35 procent af kvinderne i job efter et år, hvor de skal i erhvervspraktik og lære dansk målrettet tre udvalgte brancher, nemlig detailhandel, servicefag og hotel & restauration.
Torsdag var der kickoff på projektet på Egedal Rådhus, hvor både borgmester Karsten Søndergaard (V) og Novo Nordisk deltog. Det er Jobcenter Egedal, Foreningen Nydansker og LG Insight, der har fået bevilget en pulje fra Integrationsministeriet til Projekt 'Virksomhedsrettet indsats med en brancheorienteret tilgang for flygtninge og indvandrere'.

Fokus på brancher

Projektet er bygget op omkring et såkaldt 'Branchepakkekoncept', som handler om at opkvalificere flygtninge og indvandrere - både sprogligt og branchefagligt - til udvalgte delbrancher. Der er fokus på brancher med gode jobmuligheder, og hvor der er relativt lave forudsætninger til ufaglært arbejde, set i forhold til sprog, uddannelse og arbejdsmarkedserfaring.
Branchepakkekonceptet tager udgangspunkt i arbejdsmarkedets krav og hvad rekrutteringsbehovet er for virksomhederne inden for de tre udvalgte brancher.

Publiceret 17 May 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Egedal
SENESTE TV

Læserbrev:

Store forskelle på offentlige lønninger i Egedal

Af Jens Holst, Hyldekær 55, 2765 Smørum. I forbindelse med den indeværende krise på det offentlige arbejdsområde, hvor vi i skrivende stund ikke kender udfaldet af konflikten, så dukker der hele tiden interessante informationer op om de offentlig ansattes løn og arbejdsvilkår. Der har fra den ene side været ført påstande om, at de offentlig ansattes lønninger er steget mere i forhold til de private. Og det viser sig desværre, at Sofie Løhde har ret: Nogle journalister har sat sig for at undersøge, hvilke offentligt ansatte som er højst lønnet, en top 100 liste. Og gæt hvem som kommer ind på en suveræn førsteplads, foran kommunaldirektørerne fra Århus, Odense og København. Med en årsløn på 2,6 mill ligger vores mand forrest i feltet, knap 0,4 mill foran Odenses. Egedal Kommune har ry for ikke at være lønførende, når det gælder aflønning af lærere, pædagoger, sosu’er mm, men her har man altså valgt at gøre en undtagelse. Selvfølgelig skal man starte et sted, så jeg vil som læreransat håbe på, at det snart drypper lidt på degnen....