Egedal-børn udvikler smart lys på cykelstien

En gruppe kreative Egedal-skolebørn har brugt det meste af en eftermiddag på at ideudvikle smart lys til deres ’egen’ cykelsti mellem Lærkeskolen og Veksø

Først blev cykelstien mellem Veksø og Lærkeskolen i Stenløse 'super'. Det skete, da den tidligere på måneden blev opgraderet til at være en del af supercykelstien C97 fra Frederikssund til Kgs. Nytorv.
Nu skal stien også være 'smart', skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.
Det smarte går ud på at give cykelstien et nyt gadelys, der ikke bare lyser op i vintermørket, men også gør det på en smart og interaktiv måde.
Til den opgave har Egedal Kommune fået hjælp fra 70 elever fra Lærkeskolens 5. klasser og et udpluk af eleverne fra Veksø, der går på Lærkeskolen. Børnene er nemlig noget nær lokale eksperter på området, fordi de selv cykler meget frem og tilbage på cykelstien mellem Veksø og Lærkeskolen.
I denne uge brugte eleverne en eftermiddag på en workshop, hvor opgaverne var at ideudvikle smarte lys-løsninger og spændende interaktioner til cykelstien.

Kreative inputs

“Vi har fået nogle meget kvalificerede og kreative inputs til hvad de unge kunne tænke sig; eksempelvis idéer til, hvordan cykelsti-lyset kan interagere med cyklisterne og skifte farve, når S-toget kører forbi. Eleverne var faktisk også ret fokuserede på at skabe gennemtænkte løsninger, der ikke bare giver sjove lyseffekter, men skaber et smartere lys på cykelstien, fortæller Egedal Kommunes projektleder, Sune Schøning.
Egedal Kommune har konkret indgået et samarbejde med Aalborg Universitet, Lolle & Nielsen og Philips i forbindelse med cykelstiprojektet.
Der kommer lys på stien til efteråret 2017, mens det er målet at de smarte og interaktive elementer vil blive etableret i løbet af 2018.
“Og her skulle eleverne forhåbentligvis gerne kunne genkende nogle af deres egne ideer, siger Sune Schøning.
Lys-projektet er det første af i alt tre Lighting Metropolis EU-projekter, hvor Egedal Kommune er gået sammen med otte andre kommuner, universiteter og virksomheder i Øresundsregionen om at skabe fremtidens urbane og intelligente lys.

Publiceret 19 May 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV