Egedal-børn udvikler smart lys på cykelstien

En gruppe kreative Egedal-skolebørn har brugt det meste af en eftermiddag på at ideudvikle smart lys til deres ’egen’ cykelsti mellem Lærkeskolen og Veksø

Først blev cykelstien mellem Veksø og Lærkeskolen i Stenløse 'super'. Det skete, da den tidligere på måneden blev opgraderet til at være en del af supercykelstien C97 fra Frederikssund til Kgs. Nytorv.
Nu skal stien også være 'smart', skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.
Det smarte går ud på at give cykelstien et nyt gadelys, der ikke bare lyser op i vintermørket, men også gør det på en smart og interaktiv måde.
Til den opgave har Egedal Kommune fået hjælp fra 70 elever fra Lærkeskolens 5. klasser og et udpluk af eleverne fra Veksø, der går på Lærkeskolen. Børnene er nemlig noget nær lokale eksperter på området, fordi de selv cykler meget frem og tilbage på cykelstien mellem Veksø og Lærkeskolen.
I denne uge brugte eleverne en eftermiddag på en workshop, hvor opgaverne var at ideudvikle smarte lys-løsninger og spændende interaktioner til cykelstien.

Kreative inputs

“Vi har fået nogle meget kvalificerede og kreative inputs til hvad de unge kunne tænke sig; eksempelvis idéer til, hvordan cykelsti-lyset kan interagere med cyklisterne og skifte farve, når S-toget kører forbi. Eleverne var faktisk også ret fokuserede på at skabe gennemtænkte løsninger, der ikke bare giver sjove lyseffekter, men skaber et smartere lys på cykelstien, fortæller Egedal Kommunes projektleder, Sune Schøning.
Egedal Kommune har konkret indgået et samarbejde med Aalborg Universitet, Lolle & Nielsen og Philips i forbindelse med cykelstiprojektet.
Der kommer lys på stien til efteråret 2017, mens det er målet at de smarte og interaktive elementer vil blive etableret i løbet af 2018.
“Og her skulle eleverne forhåbentligvis gerne kunne genkende nogle af deres egne ideer, siger Sune Schøning.
Lys-projektet er det første af i alt tre Lighting Metropolis EU-projekter, hvor Egedal Kommune er gået sammen med otte andre kommuner, universiteter og virksomheder i Øresundsregionen om at skabe fremtidens urbane og intelligente lys.

Publiceret 19 May 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Egedal
SENESTE TV

Læserbrev:

Store forskelle på offentlige lønninger i Egedal

Af Jens Holst, Hyldekær 55, 2765 Smørum. I forbindelse med den indeværende krise på det offentlige arbejdsområde, hvor vi i skrivende stund ikke kender udfaldet af konflikten, så dukker der hele tiden interessante informationer op om de offentlig ansattes løn og arbejdsvilkår. Der har fra den ene side været ført påstande om, at de offentlig ansattes lønninger er steget mere i forhold til de private. Og det viser sig desværre, at Sofie Løhde har ret: Nogle journalister har sat sig for at undersøge, hvilke offentligt ansatte som er højst lønnet, en top 100 liste. Og gæt hvem som kommer ind på en suveræn førsteplads, foran kommunaldirektørerne fra Århus, Odense og København. Med en årsløn på 2,6 mill ligger vores mand forrest i feltet, knap 0,4 mill foran Odenses. Egedal Kommune har ry for ikke at være lønførende, når det gælder aflønning af lærere, pædagoger, sosu’er mm, men her har man altså valgt at gøre en undtagelse. Selvfølgelig skal man starte et sted, så jeg vil som læreransat håbe på, at det snart drypper lidt på degnen....