Se billederne:

Så blev genbrugsstationen genåbnet

Pladsen på Toppevadvej blev indviet med en festlighed efter omfattende ombygning

Allerede før åbningen skulle finde sted fredag formiddag, var det tydeligt, at genbrugsstationen på Toppevadvej havde været savnet.
Bilerne holdt i kø op til indkørslen, og det gav et lettere trafikalt kaos, da alle pænt måtte vente til klokken 11, før bilen igen kunne komme ind på pladsen.
Her ventede til gengæld et noget andet syn end for to en halv måned siden, da stationen blev lukket for ombygning.
Genbrugsstationen har blandt andet fået et smart rampeanlæg, som gør det nemmere at komme af med det sorterede affald.
Bilerne kan køre op af rampen og ovenfra smide affaldet i containerne. Borgerne skal dermed ikke længere slæbe affaldet op ad trapper for at kunne smide det i den rigtige container.
Genbrugspladsen har dermed kun ganske få containere tilbage, hvor det stadig er nødvendigt at gå på trapper.
Der er også fokus på brugervenligheden i form af nye skilte, der gør det nemmere at finde rundt på pladsen. De forskellige affaldstyper er skiltet med forskellige farver - byggeaffald er blåt, haveaffald er grønt og plast er gråt. Affaldstyper med samme skiltefarve er så vidt muligt anbragt i zone sammen. De nye skilte er kommet op i højden, så borgerne ikke skal køre rundt om containerne for at finde frem til den rigtige.
“Vi håber, at Egedals borgere tager rigtig godt imod den 'nye' genbrugsstation. Formålet med renoveringen og de nye ramper er, at det skal blive nemmere at aflevere og sortere affaldet i de rigtige containere. Jo bedre vi er til at sortere vores affald, desto bedre pris kan vi få for ressourcerne i affaldet, og jo mere skåner vi miljøet”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen (SF).
Pladsen blev godt modtaget af de fremmødte, og både små og store hyggede sig. Der var pølser, kaffe og skattejagt for børnene - sidstnævnte hvor man blandt andet skulle gætte sig frem til affaldet.
due

Indenfor i tørvejret var ungerne i fuld gang med skattejagt.

Indenfor i tørvejret var ungerne i fuld gang med skattejagt.

Publiceret 01 July 2017 05:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV