Læserbrev:

Der var så dejligt...

Pia Poulsen
Dyvelåsen 36
2765 Smørum

“Der var så dejligt ude på landet ....” (citat: H.C. Andersen), men det er et par hundreder år siden.
Da jeg bosatte mig i Ledøje-Smørum, gik køerne og gumlede græs bag Måløv Station, fasaner (naturlig herkomst) i hobetal underholdt i haverne ved de skæve sommerhuse, og træerne voksede ind i himlen, mens nattergalen sang i Smørumvang.
Vi havde erhvervet en grund for 3.500 kr. og købt 1.000 små nåletræer til 25 øre pr.stk.
Det er da klart, at folk styrtede ud på landet. Nu skulle der bygges huse, veje, institutioner, skoler, forretninger, indkøbscentre osv.
Det er udvikling og afvikling, og det gik stærkt. Der blev mindre plads til planter og dyr.
Men i stedet for at investere i parasoller og markiser kunne man jo lade træerne have fred og sidde og nyde livet i sin have i skyggen af de smukke træer, mens egernet laver akrobatik, lytte til solsorten, som stadig gider at synge de danske sange, og se musvitten, som altid har travlt med næste generation.

Publiceret 11 July 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Egedal
SENESTE TV

Læserbrev:

Store forskelle på offentlige lønninger i Egedal

Af Jens Holst, Hyldekær 55, 2765 Smørum. I forbindelse med den indeværende krise på det offentlige arbejdsområde, hvor vi i skrivende stund ikke kender udfaldet af konflikten, så dukker der hele tiden interessante informationer op om de offentlig ansattes løn og arbejdsvilkår. Der har fra den ene side været ført påstande om, at de offentlig ansattes lønninger er steget mere i forhold til de private. Og det viser sig desværre, at Sofie Løhde har ret: Nogle journalister har sat sig for at undersøge, hvilke offentligt ansatte som er højst lønnet, en top 100 liste. Og gæt hvem som kommer ind på en suveræn førsteplads, foran kommunaldirektørerne fra Århus, Odense og København. Med en årsløn på 2,6 mill ligger vores mand forrest i feltet, knap 0,4 mill foran Odenses. Egedal Kommune har ry for ikke at være lønførende, når det gælder aflønning af lærere, pædagoger, sosu’er mm, men her har man altså valgt at gøre en undtagelse. Selvfølgelig skal man starte et sted, så jeg vil som læreransat håbe på, at det snart drypper lidt på degnen....