Kommunen vil lytte til de pårørende

Ny politik i Roskilde skal sikre, at pårørende bliver inddraget

Når ens forældre får brug for hjemmehjælp for at kunne klare hverdagen, er det vigtigt, at man som pårørende inddrages aktivt i overvejelserne om, hvilken pleje eller hjælp, der er brug for. Det gælder også, hvis et ungt menneske med hjerneskade skal flytte i et botilbud. Børn, forældre, søskende og nære venner kender borgeren bedst og vil ofte være den røde tråd i borgerens liv. Det er rationalet bag den nye pårørendepolitik, som Roskilde Kommune har vedtaget, forklarer formand for beskæftigelses- og socialudvalget, Bente Jørgensen, i en pressemeddelelse:
“De pårørende er vigtige samarbejdspartnere i vores opgave med at skabe en så god livskvalitet og trivsel for borgeren som muligt. Familie og venner kan bidrage med viden om, hvad der er godt og mindre godt for den pågældende. Derfor er det også vigtigt, at vi støtter de pårørende, som af gode grunde selv er berørt af situationen.”

Både familie og venner

Pårørendepolitikken skal favne bredt, for kredsen af pårørende er stor. Samtidig kan de pårørende have mange forskellige relationer til borgeren. I denne sammenhæng er pårørende ikke kun familie, altså ægtefælle, børn, søskende og forældre. Det kan også være venner, naboer eller kollegaer. Det vigtige er, at relationen til borgeren er tæt:
“Med pårørendepolitikken sikrer vi, at alle pårørende får de samme muligheder for at blive inddraget. Det skal ikke være afhængig af det enkelte plejetilbud. På den måde, skal de pårørende og borgerne se pårørendepolitikken som en garanti for at blive hørt”, forklarer Morten Gjerskov, formand for sundheds- og omsorgsudvalget og bosat i Jyllinge-området.
Udviklingen af pårørendepolitikken har været i gang de seneste otte måneder. Inddragelsen af kommunens foreninger og råd har tydeliggjort for alle parter, hvor mange forskellige slags pårørende, der findes. srj

Publiceret 15 July 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV