Nyt køkken skaber glæde på Jyllinge-plejecenter:

Ældremaden får et løft

Plejecenter Kastanjehaven i Jyllinge kunne tirsdag indvie sit nye produktionskøkken, som skal give de ældre en god madoplevelse

Et stort ønske og behov blev tirsdag formiddag indfriet på Plejecenter Kastanjehaven i Jyllinge.
Roskilde Kommune kunne nemlig indvie stedets nye produktionskøkken, så ældremaden fremover tilberedes på stedet og i dialog med beboerne.
“Beboerne på vores plejecentre skal have god mad. Det har de fortjent, og det er godt for helbredet”, sagde Morten Gjerskov (A), formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde Kommune.
Det nye køkken, der blev præsenteret med taler, rundvisning og en god frokost, fik også et par ord med på vejen af Roskilde-borgmester Joy Mogensen (A).
“Det handler om at skabe rammer for det gode liv – hele livet”, sagde hun, inden hun citerede fra den gamle sang ”Bordets glæder” med Poul Bundgaard.

Nu har alle et køkken

Processen med at etablere et køkken på Kastanjahaven i Jyllinge blev sat i gang i foråret 2016, da byrådet satte penge af til projektet. Efterfølgende modtog kommunen 2,6 mio. kr. i statslig støtte, og så blev de oprindeligt afsatte penge efterfølgende anvendt til at opgradere køkkener på andre plejecentre.
“Målet med de lokale køkkener er at give beboerne på plejecentrene en god spiseoplevelse og servere sund og næringsrig mad, som stimulerer appetitten, så de spiser nok,” siger Joy Mogensen i en pressemeddelelse.
Med etableringen af et produktionskøkken på Kastanjehaven i Jyllinge, så har samtlige plejecentre i Roskilde Kommune fået sit eget køkken.

Mandskabet er på plads i det nye produktionskøkken på Kastanjehaven.

Mandskabet er på plads i det nye produktionskøkken på Kastanjehaven.

Joy Mogensen holdt tale for beboerne i forbindelse med køkken-indvielsen.

Joy Mogensen holdt tale for beboerne i forbindelse med køkken-indvielsen.

Publiceret 02 August 2017 00:00

SENESTE TV