Frem med spandene:

Utæt tag i Ølstykke Hallen skaber frustration hos håndboldklub

Det dryppede ret så kraftigt fra det gamle tag, da HØJ Håndbold i sidste uge afviklede sin håndboldskole i Ølstykke Hallen. En større tag-renovering venter dog lige om hjørnet, men den lokale håndboldklub frygter alligevel for kommende arrangementer

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Ølstykke Hallens tag har set bedre dage og trænger til en kærlig hånd.
Det har brugerne af hallen - ikke mindst HØJ Håndbold, været klar over i flere år, men hvis de alligevel havde fortrængt det, så blev de for alvor mindet om tagets beskaffenhed under sidste uges håndboldskole.
Her dryppede det så kraftigt ned med vand, at klubbens frivillige måtte finde spande, gulvmopper og håndklæder frem, så børnene slap for at glide på det glatte halv-gulv.
“Problemet med det utætte tag har jo været der længe, men det har aldrig været i det omfang, som vi oplevede under vores håndboldskole. Det var virkelig slemt,” siger Helle Rasmussen, formand for den lokale håndboldklub.
Hun kan dog nævne flere episoder, hvor dryp fra taget har medført problemer i forhold til afvikling af kampe.
“Vi havde en 1. divisionskamp i sidste sæson, hvor dommeren var tæt på at aflyse opgøret, da det drypede ned. Det var godt nok udenfor banen, men det var ikke holdbart til en kamp i landets næstbedste række. Der har også været andre gange, hvor vi har haft folk stående til at tørre gulvet af. Det har bestemt ikke været sjovt,” siger Helle Rasmussen, som vurderede sidste uges episode så voldsom, at hun fik hallens personale til at kontakte Egedal Kommune.
“Der kom en ingeniør forbi, som hurtigt kunne konstatere problemets omfang. Nu er det besluttet, at der hurtigst muligt skal laves en midlertidig foranstaltning i form af presenninger,” siger Helle Rasmussen til Lokalavisen Egedal.

Frygt for stor pokalkamp

Beslutningen vækker glæde i håndboldklubben, og det samme gør kommunens planlagte tag-renovering til september, men HØJ-folket har alligevel bange anelser.
“Vi håber, at den midlertidige løsning kan holde vandet på afstand indtil renoveringen går i gang, men lige nu tænker vi også på de mange arrangementer, der ligger lige om hjørnet. Vi har en stor og vigtig herre-ottendedelsfinale i pokalturneringen mod Team Tvis Holstebro den 23. august. Her skal forholdene være i orden, for vi kan ikke have en stor pokalkamp mod et Liga-hold, hvor der er risiko for vand på banen. Det går bare ikke. Vi har også en masse ungdomskampe i den kommende tid,” siger formanden, som dog har fået besked på, at Ølstykke Hallen kan benyttes under tag-renoveringen.
“Det betyder alt, men det er også nødvendigt, for vi har en stor ungdomsafdeling og en eliteafdeling. Vi kan heller ikke trække på Jyllingehallen, som er under opførelse, så mulighederne er få,” siger hun.
Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) kan godt forstå klubbens frustration med et utæt tag og et presset program på håndboldbanen.
“Vi kan naturligvis ikke have en idrætshal, hvor det drypper ned fra taget, så der ikke kan spilles håndbold. Vi kender behovet i Ølstykke Hallen, og derfor har vi for længe siden besluttet at investere i en tag-renovering,” siger borgmesteren.

Drømmer om bedre forhold

Mens spande og håndklæder har været i brug i den gamle hal, så har Helle Rasmussen med en smule misundelse set mod forholdene i de omkringliggende byer.
“Frederikssund og Jyllinge har et nyt idrætskompleks på vej. I Roskilde kommer der også nye haller, mens vi desværre står tilbage med en nedslidt hal, hvor forholdene ikke er lige optimale. Jeg har respekt for økonomi og politiske prioriteringer, men skal vi som klub med en eliteafdeling løfte os i forhold til sponsorere og det sportslige setup, så kræver det et større løft af hallen i Ølstykke. Det må vi erkende,” siger Helle Rasmussen.

Publiceret 09 August 2017 06:00

SENESTE TV