Borgmester om Nielsons kritik:

Sammenhæng - men ikke hænge sammen

Nogle ting er jeg helt enig i, andre ser jeg med en anden vinkel, siger Karsten Søndergaard

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Den krasse kritik af Smørum og Egedal Kommune fra ex-minister Poul Nielsen i avisen i denne uge er med stor interesse blevet læst af borgmester Karsten Søndergaard (V).
“Nogle ting er jeg helt enig i, andre ser jeg med en anden vinkel”, siger Søndergaard, der ligesom Nielson bor i Smørum.
“Overskriften lyder ”Egedal hænger ikke sammen”. Det gode spørgsmål kunne være: ”Skal den det?” Der er ingen tvivl om, at Egedal med mange større og mindre bysamfund geografisk ikke hænger sammen og vil få meget svært ved det”, siger borgmesteren.
“Poul siger selv, at ”Egedal består af en række lokalsamfund. Det er ikke en by – og skal heller ikke være det”. Det er min klare holdning, at vi skal værne om de lokale byer. De skal ikke være ens. Derudover er der selvfølgelig en lang række områder, hvor vi har gavn af en ”sammenhængskraft” i Egedal.”

Udkant?

Karsten Søndergaard er til gengæld ked af Poul Nielsons betegnelse af Smørum som “udkants-Egedal”:
“Det er blevet et kedeligt slidt udtryk som ikke passer. Ingen steder i Egedal er udkant. Vi er alle en vigtig del af kommunen. Poul forholder sig meget til Smørum-området - naturligt når han bor der. Jeg er enig i, at grænsen til Ballerup på nogen områder kan virke som et ”jerntæppe”. Desværre har vi ingen indflydelse på, om Ballerup laver P-pladser ved Måløv Station eller om der er belysning på vejen mod Ballerup.”
Karsten Søndergaard lader forstå, at han har en “god dialog” med borgmesteren i Ballerup, Jesper Würtzen (Soc.), “og vil gøre mit til et godt naboskab”, som han udtrykker det.
“Poul nævner også de borgernære områder. Ingen tvivl om, at det er meget vigtige områder. Med de ressourcer vi har i Egedal, skal vi sikre, at kvaliteten er i top.”
Borgmesteren henviser til, at byrådet i Egedal har valgt en vision, ”Egedal – hverdag og fællesskab i bevægelse”.
“Det vigtigste i Egedal er, at vi skaber en kommune hvor borgere og erhvervsliv kan få hverdagen til at hænge sammen. Fællesskabet opnår vi ved det fantastiske foreningsliv vi har i kommunen. Vi har så mange frivillige der yder en kæmpe indsats hver eneste dag. Endelig vil vi gerne have fokus på sundhed. Uanset om det er børn, unge eller ældre, skal sundhed tænkes ind i de ting vi gør.”
Endelig lader borgmesteren forstå, at han bakker fuldt op om Poul Nielsons kommentar om respekt for de lokale politikere:
“Man kan være enig eller uenig i holdninger og beslutninger, men alle yder en indsats til gavn for alle i Egedal.”

Publiceret 10 August 2017 06:30

SENESTE TV