Helt i top på landsplan:

Egedal er bedst til integration

Ny undersøgelse viser, at Egedal Kommune er landets bedste på integrationsområdet - målt på fire parametre

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Egedal Kommune gør det fremragende på integrationsområdet.
Det står klart efter en stor undersøgelse, som Jyllands-Posten har lavet med Danmarks Statistik som kilde.
Undersøgelsen placerer Egedal Kommune på en fornem 1. plads ud af landets 98 kommuner - målt efter de enkelte kommunernes resultater på en række parametre, blandt andet evnen til at skabe de såkaldte IGU-job, indvandrerkriminalitet og beskæftigelsesgrad for ikke-vestlige indvandrere.
“Vi kan naturligvis ikke være andet end glade og stolte over vores placering. At være den bedste på landsplan, er et stort skulderklap,” siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune.
Undersøgelsen viser, at Egedal har 34 personer oprettet i IGU-job, ligesom man scorer topkarakterer i forhold til en lav indvandrer-kriminalitet. Her ligger kommunen placeret blandt landets seks bedste.
Også i forhold til beskæftigelse ser det lyst ud for Egedal Kommune. Her ligger man på en 17. plads ud af 98 kommuner, mens andelen i virksomhedsrettet aktivering ligger på hele 48,7 procent.

Ikke overrasket

Kommunernes placering på ranglisten er beregnet som gennemsnit af kommunernes placering på de enkelte indikatorer, men samlet set rækker Egedals indsats altså til en 1. plads foran Hvidovre, Ikast-Brande og Glostrup Kommune.
“Jeg er faktisk ikke så overrasket over placeringen, for vi gør en rigtig god indsats på en række punkter, når vi snakker integration. Vores jobcenter arbejder målrettet på at hjælpe de her mennesker. Det giver bonus nu, og det er vi meget tilfredse med,” siger Karsten Søndergaard, som også hæfter sig ved den store frivillige indsats i Egedal Kommune.
“Det er rart at se, at vi har mange borgere, som sammen med vores flygtningenetværk kan finde sammen om en række tiltag, der er med til at sikre integrationen. Der bliver lagt mange kræfter i det arbejde, men det belønner sig,” siger borgmesteren.
Han lægger ikke skjul på, at en række virksomheder i kommunen har taget førertrøjen på i forhold til at få folk i arbejde.
“Vi kan jo bare se på Kvickly Stenløse og en række andre virksomheder, som er gået forrest med praktikforløb. Det er en indsats, som vi ikke kan rose nok,” siger Karsten Søndergaard.
Allerede sidste år fik Egedal Kommunes integrationsindsats rosende ord med på vejen, da Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg, lagde vejen forbi Kvickly Stenløse.

Fik ros af ministeren

“Egedal er en foregangskommune. Mange kommuner kan lære af deres flygtninge-integration. Det er rigtig godt gået, at knap hver anden flygtning herude kommer i enten job med løntilskud eller i virksomhedspraktik. Kommunen har formået at nytænke deres indsats, og så er man fra politisk side gået ind i det her med oprejst pande. For at få den gode integration til at lykkedes i Danmark, så skal flygtningene, kommunerne og de lokale virksomheder tage arbejdshandskerne på. Her i Egedal har man skubbet på og sendt flygtningene i arbejde, men de lokale virksomheder har også været gode til at slå dørene op og give de her mennesker en chance. Det kan jeg ikke rose nok,” lød det fra ministeren.

Publiceret 10 August 2017 06:00

SENESTE TV