S afviser Nielson:

Vi er ikke en lukket klub

Mange sager er vedtaget i enighed, men på udvalgsmøderne er der tit uenigheder, siger Ib Sørensen (Soc.)

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

“En vis markering af uenighed, noget mere kant, er nødvendig for at folk kan se forskel. Det er lidt som om hele byrådet er en klub.”
Sådan siger Poul Nielson, tidligere minister og EU-kommissær, i et interview i Lokalavisen Egedal i denne uge. En kritik fra den erfarne socialdemokrat, der også var rettet til hans egne partifæller i byrådet.
Men her kan man ikke genkende det billede, som Nielson tegner:
“Vi er bestemt ikke en lukket klub. Det er rigtigt, at mange sager er vedtaget i enighed. Sådan må det nogle gange være i lokalpolitik. Men på udvalgsmøderne har vi tit uenigheder, hvor vi viser “kant””, siger Ib Sørensen (Soc.), gruppeformand og formand for planudvalget.
“Men Pouls kritik er ikke ny for mig. Det har jeg tit haft en snak med ham om. Og det er min forventning, at når valgkampen sætter ind, så vil man tydeligt se de forskelle, der er mellem partierne.”
Til gengæld er Ib Sørensen enig i Nielsons udmeldinger om, at “Egedal ikke er en by”.
“Vi kan ikke brande Egedal som en by, og sådan er det. Her er det jo værd at huske på, at Ledøje-Smørum er den eneste af de tre gamle kommuner, hvor der dengang var en folkeafstemning om hvor man helst ville hen.”
Endelig er Ib Sørensen også enig i kritikken af, at forvaltningen styrer for meget på bekostning af politikerne i Egedal:
“Der har vi oplevet en slækket, politisk styring de senere år.”

null

Publiceret 10 August 2017 07:00

SENESTE TV