DEBAT:

Konstruktiv kritik skal man tage imod med kyshånd

Af
Rikke Mortensen

gruppeformand og spidskandidat for Det Radikale Venstre i Egedal:

Det er ikke Poul Nielsons opgave at levere løsningerne til os ex-minister til trods, det er vores opgave at lytte og finde ud af hvad kritikken dybest set handler om. Det vil jeg forsøge, at give et bud på her.
Det som jeg læser ud af interviewet med Poul Nielson er en kritik af et lukket folkestyre, et styre som forsøger at centralisere og et styre som har mistet grebet om indflydelsen/magten til fordel for en stærk administration.
Det er ikke mange måneder siden at Egedal Kommune kom ud med en absolut bundplacering på borgertilfredshed blandt landets kommuner.
Jeg mener, at et sundt politisk miljø har plads til forskellighed herunder gode diskussioner også i det offentlige rum. Vores borgere har brug for at vide, hvad vi mener også på tværs af partier og mellem valgene. Det samarbejdende folkestyre i Egedal er indspist og dybest set bøjer alle sig i støvet for V og det i en grad, så borgerne ikke kan se forskel på f.eks. S og V.
RV har udgjort oppositionen i Egedal de sidste 4 år mest markant på skoleområdet. Vi har været det eneste parti som på de store linier har markeret særstandpunkter og vi har mødt stor kritik og modstand fra politisk hold. Vi er flere gange blevet opfordret til at træde ud af konstitueringen og vi har haft rollen som ‘enfant terrible'.
Jeg mener, at der har manglet politisk mod og vilje til at tage ansvar. Der har manglet rettidig omhu fra politisk hold i forhold til at gribe ind, når tingene er kørt af sporet ex. skoleområdet, det tog alt for lang tid med enorme omkostninger til følge.
Det er ikke synd for politikerne, men det er synd for Egedals borgere at der ikke er flere politikere med mod til tage ansvar og sætte retning. Det rejser problematikken, hvad skal vi med et lokalt folkestyre, hvis de folkevalgte har glemt deres rolle og det i øvrigt er administrationen som styrer skibet egenhændigt.
Administrationen i Egedal fylder for meget, det gør den helt sikkert men det gør den kun, fordi den får lov til det af de siddende politikere. Hede Enge sagen er et glimrende eksempel på, at det politiske niveau kunne have valgt at tage têten, men undlod. I min optik fordi, det havde krævet ansvar og mod at gøre noget andet end det administrative oplæg foreskrev.
Som politiker skal man have lidt søvnløse nætter, fordi det skal kunne mærkes at vores handlinger/beslutninger eller mangel på samme har konsekvenser for borgere og medarbejdere.
Så kom ind i kampen kære politiske kolleger og stop piveriet. I bliver kørt rundt med, fordi I tillader det. Balancen mellem administation og politiker skal være gennemsyret af gensidig respekt, åbenhed og tillid.
Så tag ansvar og lyt med et åbent hjerte til kritikken.
En lille krølle er kritikken af Egedal By, som verdens navle hvorom alting drejer.
Egedals charme er, at vi har forskellige meget særegne bysamfund, det skal vi dyrke som en styrke i stedet for at ensrette. Og alt skal ikke centreres i Egedal by, det er ikke hensigten fra vores side. Vi er én kommune, vi er forskellige men ingen er vigtigere end andre. One size do not fit all.

null

Publiceret 12 August 2017 11:44

SENESTE TV