Jens Jørgen Nygaards alt for tidlige bortgang betyder, at de Konservative i Egedal skal på jagt efter en ny spidskandidat til kommunalvalget.

Jens Jørgen Nygaards alt for tidlige bortgang betyder, at de Konservative i Egedal skal på jagt efter en ny spidskandidat til kommunalvalget.

De Konservative skal finde ny spidskandidat efter Nygaard:

Formand peger på Haagendrup eller Johansen

“Det er helt indlysende at kigge mod Charlotte Haagendrup eller Niels Lindhardt Johansen, når vi skal vælge vores nye spidskandidat,” siger Eva Møller, formand for den Konservative vælgerforening i Egedal

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

De Konservative i Egedal er stadig i chok og sorg over nyheden om Jens Jørgen Nygaards alt for tidlige bortgang, men i kulissen er partiet så småt ved at forberede sig på en valgkamp uden den karismatiske politiker og spidskandidat.
“Nu har vi et bestyrelsesmøde på lørdag, hvor vi skal forsøge at samle trådene, og så kommer der sandsynligvis en ekstraordinær generalforsamling, hvor vi vælger vores nye spidskandidat til kommunalvalget. Det er nok på plads omkring den 20. september,” siger Eva Møller, formand for den Konservative vælgerforening i Egedal.
Hun lægger ikke skjul på, at partiet mister mange års solid politisk erfaring med tabet af Jens Jørgen Nygaard, men også Erhard Filtenborgs planlagte farvel til lokalpolitik koster på “erfarings-kontoen”.
Derfor er hun ganske klar i mælet, når hun skal pege på mulige spidskandidater.

De har begge erfaringen

“Det er helt naturligt og indlysende at kigge mod vores nuværende to byrådsmedlemmer, Charlotte Haagendrup og Niels Lindhardt Johansen. De har begge to erfaringen med byrådsarbejdet, hvilket betyder rigtig meget, og så har de kvaliteterne til at blive en god spidskandidat. Nu må vi se, hvad bestyrelsesmødet og generalforsamlingen bringer, men det er min formodning, at vi vælger enten Charlotte eller Niels,” siger Eva Møller.
Selvom de Konservative nu og her står uden en spidskandidat i valgkampens spæde start, så er Eva Møller ganske fortrøstningsfuld.

Godt forberedt

“Vi er sat tilbage på den måde, at vi har mistet vores spidskandidat under ulykkelige omstændigheder. Det er et hårdt slag, men vi er godt forberedt på det kommende valg. Vores valgprogram er på plads, og vi råder over nogle dygtige kandidater, som er indstillede på at gøre en ekstra indsats for at sikre konservative stemmer. Vi er klar, og vi går benhårdt efter at blive det største parti. Kan det ikke lade sig gøre, så skal vi være det næststørste,” siger Eva Møller.
Allerede nu ligger det fast, at Lars Jacobsen træder ind i byrådet efter Jens Jørgen Nygaards bortgang. Derudover overtager Charlotte Haagendrup Nygaards formandpost i Kultur- og Erhvervsudvalget.
“Charlotte var også formand under Jens Jørgen Nygaards sygeperiode, så det er oplagt at gøre hende til formand, da hun kender til sagerne,” siger Eva Møller, som oplyser, at Erhard Filtenborg bliver ny 1. viceborgmester, mens Niels Lindhardt Johansen træder ind i økonomiudvalget.

Publiceret 31 August 2017 05:45

SENESTE TV