Varmeværk får solvarmeanlæg

Smørum Kraftvarmeværk styrker sin grønne profil med nyt solvarmeanlæg

Etableringen af et 11.312 kvadratmeter nyt solvarmeanlæg er nu startet hos Smørum Kraftvarmeværk.
Det skriver Smørum Kraftvarmeværk a.m.b.a. og Aalborg CSP A/S i en pressemeddelelse.
I løbet af de sidste 50 år, har Smørum Kraftvarmeværk løbende udviklet sin drift, for at kunne levere den mest effektive energiproduktion. Overgangen fra konventionel fjernvarme til et gasfyret kraftvarmeværk fandt sted i 1996, og siden da har kraftvarmeværket produceret varme til over 2.500 forbrugere, samt strøm til ledningsnettet. I 2012 blev der installeret en 10 MW elkedel, så overskudsstrøm fra el-nettet kan bruges til at producere til fjernvarme.
“Det var et naturligt skridt i vores udvikling at skifte til en vedvarende energikilde, som også kan konkurrere med varierende gaspriser. På den måde kan vi stabilisere vores produktionspris inden grundbeløbet falder bort i 2018,” siger Jan Møller, adm. direktør hos Smørum Kraftvarmeværk A.m.b.A.
Solenergiområdet på 11.312m2 består af 56 rækker plane solfangere fra Aalborg CSP. Med en kapacitet på 8 MW, vil anlægget på årsbasis kunne producere 5.568 MWh varme. Arbejdet er allerede påbegyndt i Smørum, og byggeriet forventes at stå færdigt ved udgangen af i år, så systemet kan høste 2018s første solstråler.

Publiceret 06 September 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV