Ganløse plaget af indbrud:

Nu møder politiet borgerne

I hele 2017 har Ganløse været hårdt ramt af indbrud, lyder det fra Nordsjællands Politi, som nu kommer til borgermøde i byen og generelt vil holde ekstra godt øje i området

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

En længerevarende indbrudsbølge har ramt Ganløse i sådan en grad, at flere bekymrede borgere nu skrider til handling.
Således har både Grundejerforeningen Toftekær samt privatpersoner fra Facebook-gruppen “Indbrud i Ganløse” kontaktet Nordsjællands Politi i et opråb om hjælp.
Og hjælpen er på vej, for onsdag den 20. september fra kl. 19.00 til 21.00 dukker politiet op til et åbent borgermøde i kulturhuset på Ganløse Skole.
“Vi vil gerne i dialog med borgerne, og derfor har vi takket ja til deres invitation. På borgermødet vil vi først og fremmest give en status over situationen i byen, men vi vil også komme med en masse gode råd, der handler om at sikre sin bolig, og hvad man ellers kan gøre,” siger Johnny Kastling, forbyggelseskoordinator hos Nordsjællands Politi i Frederikssund.

Hårdere ramt end tidligere

Han lægger ikke skjul på, at landsbyen er hårdt plaget af indbrud - sådan har billedet tegnet sig i hele 2017.
“Vi kan se ud fra vores tal, at Ganløse i år er væsentligt hårdere ramt i forhold til tidligere. Hvis vi kigger på hele kommunen, så tegner der sig også et billede af et område, hvor tyvene ofte slår til,” siger Johnny Kastling, som understreger, at Ganløse by har politiets fulde bevågenhed.
“Ja, vi har ekstra fokus på Ganløse, når vi snakker indbrud. Vi vil fremover holde ekstra godt øje i form af civil patruljering, og så skal vi bevare en tæt dialog med borgerne. Vi får allerede en del henvendelser med en masse mistanke, men lige nu og her har vi ikke noget konkret at gå efter,” siger Johnny Kastling.
Politiets øgede indsats i Ganløse vækker glæde hos byens borgere.
“Det betyder rigtig meget, at politiet kommer herud, for vi er hårdt ramt. Ganløse har altid været et smørhul, hvor man aldrig skulle frygte noget, men den tid er altså forbi. Flere gange om ugen skriver folk, at den og den har haft indbrud,” siger Ganløse-borgeren Helle Holst, som er aktiv i Facebook-gruppen “Indbrud i Ganløse.”

Vagtværn i spil

Mens politiet skal jagte indbrudstyve, så mener Helle Holst, at borgerne selv må tage ansvar for at komme problemet til livs.
“Vi kan jo gøre rigtig meget selv i forhold til at sikre vores boliger, men en øget nabohjælp er også en mulighed. I vores gruppe har vi blandt andet talt om et vagtværn, der kan patruljere rundt,” siger Helle Holst.

Publiceret 12 September 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV