Politiet om rockergruppen Satudarah’s første år i Ganløse:

“Vi følger dem tæt”

“Vi er meget opmærksomme på deres færden i Ganløse og omegn, men det er en indsats, som vi holder for os selv,” siger Per Thuesen, stationsleder ved Nordsjællands Politi

Af
Af redaktionen

Det er lige præcis ét år siden, at kilder tæt på Lokalavisen Egedal kunne oplyse, at rockergruppen Satudarah Northside var ved at flytte ind i en bygning i industrikvarteret Toppevad i Ganløse.
Satudarah's indtog i lokalområdet blev ved samme lejlighed bekræftet af Nordsjællands Politi, som samtidig slog fast, at rockergruppen ville blive “kigget over skulderen”.
I dag, ét år efter, kan både politiet og Egedal Kommune konstatere, at gruppens indflytning har skabt utryghed blandt visse borgere.
“Vi er godt klar over, at når en rockergruppe rykker ind i et nyt område, så skaber det utryghed blandt borgerne,” siger Per Thuesen, stationsleder ved Nordsjællands Politi i Frederikssund.
Samme toner lyder fra Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune.
“Vi har modtaget henvendelser fra utrygge borgere. Dem har vi efterfølgende været i dialog med, og den dialog har vi med politiet,” siger Karsten Søndergaard.

Holder øje med adressen

Hos Nordsjællands Politi ønsker man dog ikke at gå i detaljer med Satudarah's gøren og laden i det lokale industrikvarter - hverken i forhold til anmeldte episoder eller fremtoning i bybilledet.
“Helt overordnet kan vi sige, at vi konstant følger udviklingen omkring Satudarahs “klubhus” i Ganløse. Vi kigger på, hvem der kommer på adressen, og om det giver anledning til hændelser. Vi er meget opmærksomme på deres færden i Ganløse og omegn, men det er en politi-indsats, som vi holder for os selv,” siger Per Thuesen, som også holder kortene tæt inde til kroppen, når snakken falder på bopælen i Toppevad.
“Når vi snakker reglementer i forhold til selve bygningen, så har vi et godt samarbejde med Egedal Kommune,” lyder det fra Per Thuesen.
På Egedal Rådhus erkender Karsten Søndergaard, at kommunen ikke kan gøre meget andet end at se, om lokalplanen er overholdt.
“Hvis regler og love overholdes, så kan vi som kommune ikke gøre noget. Jeg ved, at bygningen for nylig har været under ombygning, ligesom der ligger en ibrugtagningstilladelse,” siger borgmesteren, som ikke lægger skjul på, at kommunen følger udviklingen i Ganløse.

Ikke nogen ønskesituation

“I samarbejde med Nordsjællands Politi vil vi naturligvis følge sagen, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke ser Satudarah's indflytning som en ønskesituation her i Egedal,” siger Karsten Søndergaard.
Lokalavisen Egedal har også været i kontakt med Ganløse Bylaug for at høre, hvordan de ser og oplever rockergruppen i og omkring Ganløse, men herfra er meldingen klokkeklar.
“Vi har ingen kommentarer til Satudarah,” lyder det fra det landsbyens bylaug.

Publiceret 19 September 2017 05:45

SENESTE TV