Skole fejrede lærerne og den tilbagevendte ro

I anledning af lærernes dag samlede Distriktsskole Stenløse alle medarbejdere og hyldede dem med taler og kager

Af
Af Jakob Markert

De senere år har der ikke været mangel på negative historier omhandlende Egedals folkeskoler, hvor ord som skolereform, inklusion og sammenlægning har trukket overskrifter. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget, og på Distriktsskole Stenløse begynder man nu at kunne mærke de positive indvirkninger, som de mange forandringer heldigvis også har medført.
Derfor havde skolebestyrelsen onsdag samlet alle distriktsskolens medarbejdere, som til hverdag arbejder på enten Lærkeskolen, Bækkegårdsskolen, Stengårdsskolen eller Veksø Skole, til fællesmøde. I anledning af den internationale mærkedag ”Lærernes dag” blev de her overrasket med kage og taler, hvori der blev givet udtryk for den store glæde og anerkendelse, der er for deres store daglige indsats for alle skolens børn.
”Vi synes, at det nu er tid til lige at stoppe op og fejre det, som går godt. Vi har fået ro på nu, og grinene er vendt tilbage på lærerværelserne,” sagde skolebestyrelsens repræsentant ved arrangementet, Betina Hilligsøe.
I Distriktsskole Stenløse har en del af udfordringerne været grundet i sammenlægningen af de fire førnævnte skoler til en fælles distriktsskole. Det har betydet, at man skulle lave en helt ny organisationsstruktur. Den er nu ved at være på plads, og et af punkterne på mødet var da også, at den nyansatte distriktsskoleleder, Jakob Bjerre, skulle hilse på sine medarbejdere.
”Jeg kan godt lide at bruge beskrivelsen af skolens nuværende tilstand som en person, der længe har været syg, men nu endelig er ved at være rask igen. Når man har været syg så længe, så er der intet immunforsvar tilbage, og derfor skal der ikke meget til, før personen får et tilbagefald,” forklarede Betina Hilligsøe og tilføjede: ”Selvom det går bedre, har skolen stadig brug for arbejdsro.”

Lærerne oplever også fremskridt

De fremmødte lærere fra de fire skoler, der nu blandt andet i teams samarbejder på tværs, delte i store træk også skolebestyrelsens opfattelse af fremskridt.
”Nu føler vi, at vi bliver hørt. Fordelen, ved at de forskellige teams nu dækker hele distriktsskolen, er, at de gode ting, der foregår på den enkelte skole, kan blive taget med over på de tre andre,” sagde lærer på Veksø Skole Frederikke Schou.
”Jeg synes dog, det er ærgerligt, at teamene er kommet længere væk fra eleverne,” indskød Rune Rosenkrantz, der underviser på Stengårdsskolen, dog hurtigt efter.
Flere af de andre lærere nikkede, da begge de to synspunkter blev bragt på banen. Det var tydeligt, at de fleste både kunne se fordele og ulemper ved de nye arbejdsformer. Som Dorte Christensen fra Lærkeskolen opsummerede det:
”Jeg har været med hele vejen og kan tydeligt mærke, at mere og mere fungerer på distriktsskolen - også selvom der stadig er vej endnu.”

Også eleverne fejrede deres lærere, da de ankom til undervisningen torsdag morgen. Foto: Distriktsskole Stenløse.

Også eleverne fejrede deres lærere, da de ankom til undervisningen torsdag morgen. Foto: Distriktsskole Stenløse.

Publiceret 09 October 2017 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV