Læserbrev:

Budgetforlig sender regningen videre

Steffen Sjørslev (LA), kandidat KV17, Nybøllevej 9a, 2765 Smørum

Politikkerne er tilfredse med deres budget, selvom det betyder at de i nærmeste fremtid sætter Egedal kommune i en økonomisk pine. Der mangler 50 mio. kroner i budgettet og niveauet i kassebeholdningen er markant under byrådets egen målsætning.
Det er kommunalt valgår og tiltrængte renoveringer og anlægsarbejder bliver udskudt, så det nuværende byråd kan fremstå som den gavmilde giver, men sandheden er, at der er behov for besparelser og drift effektiviseringer, som kan bringe kommunens økonomi tilbage i balance.
Det nuværende byråd udskyder regningen, der i sidste ende betyder øgede udgifter for Egedals borgere.
Hvordan er vi endt i sådan en situation, hvor byrådet på 4 år har øget udgifter så meget at kassebeholdningen er skrumpet ind til en brøkdel. Det nuværende byråd har haft 4 år til at rette op på økonomien, men har tværtimod blot øget udgifterne, nu kan vi i stedet se frem til at kommunens kasse, kommer til at ligge langt under målsætningen helt frem til 2021 og formentlig i flere år fremover. Økonomisk ansvarlighed er tilsyneladende ikke et tema i det nuværende byråd.
At sende bolden videre til næste byråds generation, i stedet for at tage de nødvendige, og muligvis upopulære beslutninger for at få økonomien på ret køl, er ikke økonomisk ansvarlighed. Borgmesteren sagde at valgkampen ikke måtte have indflydelse på budget forhandlingerne, men budgettet minder mest af alt om et statement om at man bør stemme på dem for så skal der ikke spares og kommunekassen er utømmelig.
Som det nuværende byråd skriver i deres budget : ”der ligger således en stor opgave for det kommende byråd i at sikre en økonomi, der balancere, så afdrag, indskud i SOLT og investeringsbehovet kan finansieres af driftsoverskuddet.” Sådan slutter budget aftalen og det må være en erklæring fra den siddende kommunal bestyrelse at de ikke evnet at udarbejde et økonomisk ansvarligt budget.
Økonomisk ansvarlighed bør ligge øverst i kommunens mål, så fremtiden kan stå bedre og ikke værre. En kommune med dårlig økonomi tiltrækker ikke flere indbyggere eller virksomheder, men skræmmer dem væk. Regningen for politikernes overforbrug ender altid i sidste ende hos borgerne, i form af endnu værre service, dårligere skoler og stadig en meget høj skat.

Publiceret 11 October 2017 00:00

SENESTE TV