Læserbrev:

De sårbare børn betaler prisen

Af Røskva Laksø, mor til specialskolebarn og byrådskandidat for SF i Roskilde Kommune

Som forælder til et barn med særlige udfordringer, benytter vi os (ligesom mange andre familier med børn der går i kommunale specialtilbud) af kommunens kørselsordning, som varetages af Handicap Befordring (HB).
Det er desværre ofte en blandet fornøjelse at skulle sende sit barn afsted med HB. Som forældre må man døje med mange forskellige chauffører (mange af børnene har brug for at møde ”kendte voksne”).
Børn der kommer for sent i skole. Børn der sidder i bussen længere end tilladt (1 time hver vej inden for kommunegrænsen). Kørsler der bliver aflyst eller glemt uden grund, så man selv må hente/bringe og jeg kunne blive ved.
Det giver en stor utryghed for os forældre og det er ikke rimeligt over for børnene, som er meget sårbare overfor det kaos det giver. Det har resulteret i et stigende antal solokørsler som koster distriktskolerne dyrt. Det er penge, der kunne være brugt til andre ting på den lokale skole.
Vi har nu opgivet, at benytte HB til skolekørsel. Vi kører selv vores barn til hans specialskoletilbud, for han magtede ikke det kaos kørslen skabte for ham. Hele befordringsområdet er efterhånden styret af store udbydere der vinder kommunernes udbud med tilbud, der er så billige at kvaliteten ikke er i orden. Og det går så ud over børnene.
Bring kvaliteten tilbage i handicapkørslen. Udbud skal have langt større fokus på kvalitet - det skylder vi de sårbare børn.

Publiceret 26 October 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV