Se billederne:

Skarp maraton-debat var stort tilløbsstykke

Økonomi, skoler, ældre, erhvervsliv og miljø var de dominerende temaerne på en lang valgaften, hvor 300 var mødt frem

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Hvordan får Egedal en bedre økonomi?
Skal der lukkes skoler i Egedal?
Hvorfor er erhvervsklimaet ikke bedre?
Er ældreservicen god nok, og hvordan får vi gjort noget ved Værebro Å?
Det var nogle af de mange spørgsmål, der blev vendt og drejet på en lang valgaften på Egedal Rådhus tirsdag.
Det blev et stort tilløbsstykke, med 300 tilhørere, der over to omgange oplevede, at spidskandidaterne blev gået hårdt på klingen om deres holdninger frem til valget 21. november.
Første runde var arrangeret af kommunen selv, med Nynne Bjerre Christensen, tidligere DR2-vært for Deadline, som ordstyrer. Herefter var der budt på aftensmad og mulighed for at møde politikerne ansigt til ansigt, og så blev der rundet af med debat på direkte TV, med TV2 Lorry som arrangør.

Flere arbejdspladser

Økonomien skal bedres ved at skaffe flere arbejdspladser, lød det fra flere rundt om bordet. Erhvervslivet skal have bedre vilkår, lød nogle af buddene.
Det blev også diskuteret, hvordan kommunen vil spare 50 millioner kroner på skolerne, som er blevet varslet.
Skal kommunen stadig være en pendlerkommune, eller bør der skaffes flere arbejdspladser til området, var et andet spørgsmål.
Det blev fremhævet, at Egedal er den kommune, hvor flest borgere pendler ud af kommunen for at arbejde.
Oversvømmelserne i Værebro Å, som vi har omtalt her i Lokalavisen Egedal, fyldte også meget i debatten. Søren Vestergaard, formand for Værebro Ålaug, gentog sin kritik af at kommunen intet har gjort i flere år.
Der blev rundet af med en “borgmester-runde”, hvor hver kandidat skulle give sit bud på hvem der skulle have kæden på efter 21. november.
Både Karsten Søndergaard (V), Charlotte Haagendrup (Kons.), Rikke Mortensen (Rad.), Ib Sørensen (Soc.) og Jens Skov (SF) pegede på sig selv. Peter Hemmingsen (DF) og Bendt Tranekjær (LA) pegede på en borgerlig borgmester, mens Jeanett Tankred (Alt.) så gerne en kvindelig borgmester uden at nævne sig selv, men fremhævede i stedet valgforbundet med Det Radikale Venstre.
Læs mere om den store valgaften i Lokalavisen Egedal Weekend.

Publiceret 31 October 2017 09:32

SENESTE TV