Peter Linder in memoriam

Bibliotekar Peter Linder, Falkenborggården i Frederikssund, er afgået ved døden den 26. oktober

Af provst Knud Andersen,
Kongensgade 21 A, Slangerup

Mindeord Peter Linder blev født 3. august 1954 som søn af Anna født Berthelsen og Bernhard Linder, der vil være kendt som den, der vakte Selsø Slot til live som herregårdsmuseum. Peters barndomshjem lå på Frederiksgårds Allé i Vanløse, og det var på alle måder derfra, hans verden gik.
Peter havde hele sin skoletid på Rudolf Steiner Skolen i Gentofte, og han studerede derefter til bibliotekar på Biblioteksskolen. Sin første ansættelse fik han i Nakskov, og det blev til 12 lykkelige år som kontaktbibliotekar, år, som han senere udnævnte til sit livs bedste. Så sent som for nylig drømte han om at flytte hjem til Nakskov.
Derefter fik Peter ansættelse ved Ølstykke Bibliotek, hvor han i år kunne fejre sit 25 års jubilæum. Peter havde ansvar for de kulturelle aktiviteter, og han har gennem årene stået for en lang række velbesøgte og højt kvalificerede foredrag og udstillinger.
Peter var bibliotekar med liv og sjæl, et udpræget bogmenneske, yderst belæst og med bredt kendskab til forfattere og kulturpersonligheder. Han var udrustet med en usædvanlig hukommelse og var god at samtale med om kulturelle og ikke mindst historiske emner. Peter havde en letflydende og formfuldendt pen og skrev et smukt og ordrigt dansk.
I Frederikssund fik Peter nær kontakt til nu afdøde kriminaldommer Niels Kristian Zinck og fru Aase, som tog Peter til sig næsten som søn af huset.
I mange år var Peter formand for foreningen Selsø Slots Venner, og han var fra 1996 til sin død medlem af og senere næstformand for lokalkomiteen for Folkeuniversitetet i Frederikssund.
Peter Linder fik for et års tid siden konstateret den alvorlige og uhelbredelige sygdom Amyotrofisk lateral sklerose, ALS, der efter en ubarmhjertig og nådesløs fysisk nedtur førte frem til hans død, som hans familie og venner må se som en befrielse. Han var klar i sit hoved til det sidste og bevarede sit gode humør og sans for humor til det sidste.
Peter efterlader sig en ældre bror og en svigerinde, der er bosat på Femø.
Bisættelsen foregår fra Frederikssund kirke fredag den 3. november kl. 12 på den dag, hvor Egedalbibliotekerne havde planlagt en afskedsreception for Peter. Urnen med hans aske nedsættes på Nakskov kirkegård, så han symbolsk alligevel kommer hjem.
Vi vil savne Peter.

Publiceret 02 November 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV