Læserbrev:

SF holder hånden under miljøet

Af Pernille Kristensen, kandidat for SF i Egedal Kommune

Vi ved det reelt alle sammen: Vi skal passe på vores klode. Vi har kun den samme – og vores børn skal arve den efter os.
Hos SF har målet altid været at aflevere kloden i lidt bedre stand til vores børn, end vores forældre afleverede den til os.
I de personlige husholdninger ved jeg, at de fleste tænker over at være miljøbevidste i en eller anden grad: Måske har mormor strikket karkludene, måske er Round-uppen fjernet fra skuret – eller måske er der indført en kødfri dag i familien. Og enhver indsats - lille som stor - for at hjælpe miljøet, tæller.
Men der, hvor det tæller allermest, er, når vi sammen, som samfund, gør indsatser.
Og her har SF arbejdet for klimaet og miljøet siden partiet opstod for snart 60 år siden. Det grønne skal altid tænkes ind i politik, uanset hvad man laver. Det er ikke et spørgsmål om vi har råd til at tænke grønt; vi har ikke råd til at lade være!
Jeg sidder selv tilbage med en følelse af stolthed over at bo i en kommune, der har gennemført pesticideforbudet som den første i Danmark. Og at Egedal kommune har tilsluttet sig “Partnerskabet for Grønne Indkøb” som gør, at en lang række af kommunens indkøb skal opfylde specificerede miljø- og klimakrav.
Jeg er stolt over, at SF'ere før mig har gjort et enormt arbejde for at sikre miljøet gennem deres mandat i byrådet. Men stoltheden skal kun bruges som springbræt til at komme videre:
Jeg drømmer om at lave en miljøplan i byrådet, der gør Egedal kommune CO2-neutral i 2050. Og det kan lade sig gøre – hvis vi lægger de små tiltag sammen med de store. Hvis vi sørger for el-biler til kommunens medarbejdere, og tænker vedvarende energi ind i alle offentlige bygninger også fremover. Hvis vi opfører vindmøller, steder, hvor det ikke generere og tænker meget mere i solceller.
Hvis vi forbedrer affaldssorteringen, så ressourcerne i affaldet genanvendes. Særligt er det vigtigt at nedsætte plastforureningen ved at gøre det nemt for kommunens borgere at sortere plast korrekt.
Hvis Egedal indfører, at al kommunens jord dyrkes økologisk og at al kommunal madproduktion i institutionerne bliver så økologisk som muligt.
Egedal har allerede gjort det godt – og lad det være springbrættet til at sætte barren endnu højere. Hver især kan vi gøre en forskel – men det er sammen, vi kommer længst!

Publiceret 02 November 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV