Læserbrev:

De små skoler er vigtige og bevaringsværdige

Niels Lindhardt Johansen (K), kandidat KV17

Velfungerende byer og landsbyer er den vigtigste sammenhængskraft i Egedal Kommune. De skaber nemlig den kulturelle baggrund for det liv, som vi gerne vil have der, hvor vi bor.
Et af de mest kulturbærende samlingspunkter er den lokale skole. Vigtigst for landsbyerne. I Egedal gælder det specielt skolerne i Slagslunde og Veksø.
Fra tid til anden har der været diskussioner om at nedlægge skolerne. Det er nu tiden til en gang for alle at stoppe dette vanvid. Vi skal ikke fra politisk side tænke på at nedlægge. Vi skal i stedet for koncentrere os om - med udgangspunkt i skolerne - at udvikle Slagslunde og Veksø. Vi skal lade skolerne være det kulturelle samlingspunkt om dagen og om aftenen. Lad sloganet være: 'Vi ses på skolen'. Skolerne skal bruges - ikke kun i dagtimerne, men også om aftenen. Hvordan det skal ske, skal være op til Slagslunde-borgerne og Veksø-borgerne.
Derudover skal vi give skolerne fri. Lade de enkelte skoler, og det gælder måske endda mest de små skoler, frihed til at skabe sin egen identitet, sit eget tema, sit eget liv, sin egen succes. Det er de allerede gode til i Veksø og i Slagslunde. På dette punkt kan de små skoler være foregangsskoler for de større byskoler.
Vi vil ikke miste de små skoler i Veksø og Slagslunde.

Publiceret 11 November 2017 08:00

SENESTE TV