Læserbrev:

Børns handicapkørsel er nået bunden

Af Mette Jakobsen, Irishaven 100, 2765 Smørum

Indtil d. 1-10-2017 havde Egedal kommune udliciteret deres særkøsel til Handicap befordring.
Her fik vi som dagligt brugere en rigtig god service. Buschaufføren ringede i forvejen og varslede hvornår hun kom. Chaufføren havde tid til at rejse sig og åbne døren for os.
Vi blev hver morgen mødt med et smil og et godmorgen. Der var god kontakt til mit barn og han blev fulgt på sin plads, hvor hun var sikker på, at han sad godt og havde sele på. Han er 9 år. Turen til skole tog 30 til 40min. Hjemturen tog 20 min. Der var en rigtig god kontakt mellem forældre og buschauffør. Dette medbringer tillid til dem der kører med ens dyrebare guld.
D. 1-10-2017 overgik denne service til Frederikssund Mini- og Handibusser. Dette har medført en stor forringelse af kommunens tilbud til vores børn. Det er udelukkende et spørgsmål om penge.
Jo flere børn der er mast sammen i bussen, des færre busser kræves. Dette er lig med færre økonomiske midler. Det skriger af besparelser.
Der var massive begyndervanskeligheder. Den første måned var rent kaos. Frederikssund handibusser ringer ikke i forvejen. Vi står klar på parkeringspladsen på et bestemt tidspunkt.
Nogle dage var ventetiden op til 40 min, vi prøvede at bussen slet ikke kom, en dag blev mit barn ikke hentet efter skole og flere gange ankom bussen til skolen, 40 min efter skolestart. Uacceptabelt.
Turen til min søns skole tager ifølge GPS 11 min. Busturen til og fra skole tager nu en times tid hver vej. Bussen er fyldt til bristpunktet og ruten går gennem flere byer. Uacceptabelt mange stop. Buschaufføren bliver siddende og åbner døren mekanisk. Ingen smil. Mit barn finder selv sin plads og tager sele på. Bussen venter nøjagtig 1 minut. Håber vores ure går nøjagtig ens.

Publiceret 14 November 2017 09:00

SENESTE TV