Mikes kat tæt på at dø:

Skudt med jagtgevær

Det har været en hård uge for Mike, efter han fandt sin kat Skywalker liggende såret på jorden

Af
Af Jakob Markert

Det kom som et kæmpe chok for Mike Kristensen, da han fandt ud af, at hans kat var blevet skudt med tre stålkugler. Godt nok havde han givet den det verdenskendte filmnavn Skywalker, som hos de fleste bringer tankerne hen på stjernekrig og lyssværd. Alligevel havde Mike aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at katten Skywalker en dag selv skulle opleve at blive skudt.
Det lå da heller ikke i luften, hvad der skulle komme til at ske, da Mike sidste søndag lukkede Skywalker ud i den friske luft. Mike bor i et grønt område lidt udenfor Ølstykke, ikke langt fra Værebro Å. Her bor han i et stort hus med plads til tre familier, hvor hans søster og far bor ved siden af. Det er altså ikke lige et område, hvor man normalt er bange for at lade sin kat gå ude.

En speciel kat

Skywalker har boet hos Mike i et års tid. Før Skywalker havde Mike haft en anden kat i rigtig mange år, men den døde desværre efter at have fået en blodprop.
“Da han døde, lovede jeg, at hvis jeg skulle have en ny kat, så skulle den være helt speciel. Skywalker er af racen Bengal, og de kræver meget omsorg. Jeg ser mine katte som mine børn,” siger Mike, der heller ikke tidligere har oplevet problemer, når han lod sine katte strejfe omkring i området.
Men denne søndag kom Skywalker ikke tilbage, som han plejede, og da han heller ikke dukkede op i løbet af mandagen, begyndte Mike at blive urolig.
“Jeg tænkte, at der måtte være et eller andet galt. Så tirsdag besluttede jeg mig for at lede efter ham. Jeg gik rundt og kaldte, og efter lidt tid responderede Skywalker, men han kom stadig ikke hen til mig,” fortæller Mike.

Kugler i rygsøjlen

Til Mikes store overraskelse viste det sig, at Skywalker lå på jorden i skellet ind mod naboens grund. Det var tydeligt at se, at der var noget galt med Skywalkers bagparti, der hang. Den sårede kat kunne ikke selv gå, og Mike bar ham derfor hjem og fodrede ham, hvorefter han kørte Skywalker til undersøgelse.
Mikes første indskydelse var, at Skywalker var blevet påkørt af en bil, så det var endnu et chok, da dyrlægen fortalte, hvordan det virkelig hang sammen.
“Dyrlægen sagde, at Skywalker var blevet skudt med tre stålkugler i rygsøjlen. Først troede jeg, at kuglerne var affyret fra et luftgevær, men senere blev vi klar over, at skuddene må komme fra et jagtgevær,” fortæller Mike.
Mens to af kuglerne kunne fjernes uden de store problemer, så var den tredje mere problematisk. Den havde sat sig i muskelvævet, og det var samtidig også denne kugle, der gjorde, at Skywalker ikke kunne løfte sit bagparti. Derfor gav dyrlægen Mike et valg:
“Enten skulle jeg sige farvel til Skywalker, eller også skulle han gennemgå en besværlig operation. Jeg kunne ikke bare sige farvel, så jeg valgte det sidste,” siger Mike.
Operationen gik heldigvis godt. Kuglen blev fjernet, og Skywalker har efterfølgende spist godt og er begyndt at bevæge benene igen. At rede Skywalker har dog været en dyr fornøjelse for Mike, hvor regningerne til dyrlægerne allerede er løbet op over 30.000 kr.

Uheld eller overlagt?

Alt i alt har det været en hård uge for Mike, og tankerne har fløjet rundt i hans hoved. Han ved, at der ligger en privat skydebane tæt på hans bolig. Spørgsmålet er, om det har været et tilfældigt uheld, at Skywalker blev ramt af kuglerne, eller om nogen bevidst har skudt efter ham? Det sidste ville dog fremstå ulogisk for Mike.
“Jeg kender ikke til, at Skywalker skulle have skabt problemer for nogen,” siger Mike, der nu krydser næb og klør for, at Skywalker kommer sig helt over episoden.
Mike har også været i kontakt med politiet, der har været ude og undersøge området. I den politirapport, som de efterfølgende har sendt til Mike, står der dog, at de på nuværende tidspunkt ikke kan gøre mere ved sagen.

Publiceret 14 November 2017 07:00

SENESTE TV