Mandag Morgen-analyse:

Karsten Søndergaard fortsætter som borgmester efter valget

Ugebrevet forudsigter, at Egedal har samme førstemand efter valget som i dag

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Egedals borgmester efter valget hedder Karsten Søndergaard (V) – ligesom i dag. Det vurderer Ugebrevet Mandag Morgen.
”På baggrund af meningsmålinger, reportager i lokale og regionale medier, TV 2 og DR samt samtaler med udvalgte aktører vover Mandag Morgen pelsen og sætter navn på de 98 kommende borgmestre”, skriver Mandag Morgen på sin hjemmeside.
De begrunder deres valg af Karsten Søndergaard i Egedal sådan:
“I Egedal er kommunen ved at bygge et bycenter midt mellem de to oprindelige kommuner, Stenløse og Ølstykke. Rådhuset, sundhedscenteret og et plejecenter er færdigt, og byrådet håber, det kun er begyndelsen. Men det tager sin tid at bygge to adskilte byer sammen til én. De store planer er først realiserede efter 2030.
Planerne er vedtaget af et byråd i sjælden harmoni. Selv om to ud af tre vælgere ved valget i 2013 stemte på et af de blå partier, har byrådet med Venstre i spidsen tradition for brede forlig. Det gjaldt også konstitueringen efter det seneste valg. Her pegede både de konservative, Socialdemokratiet og SF på Venstres Willy Eliassen som borgmester. Siden har han overladt borgmesterkæden til sin partikollega Karsten Søndergaard.
Valget denne gang kan blive en gentagelse. Selv om Venstre styrer mod et dårligere valg end det nærmest ufatteligt gode resultat i 2013, er der lang vej til et rødt flertal.”

Publiceret 15 November 2017 06:00

SENESTE TV