Læserbrev:

De her områder skal have fokus nu

Af Vicky Holst Rasmussen, kandidat for Socialdemokratiet i Egedal Kommune

Alle borgere skal have en stemme i samfundet, også dem der ikke selv kan. Jeg tror på vores fællesskab, og på at alle kan være med, når vi løfter i flok.
Vi skal investere i børnene, for de er vores fremtid, og vi skal have fokus på alle børn - også dem med særlige behov, og deres familier.
Det er en hjertesag for mig, at der kommer flere ressource i ældreplejen, daginstitutionerne og i tilbuddene til de unge - vi skal sikre værdighed i livet lige meget om du er barn, ung eller gammel.
Daginstitutioner og skoler skal være steder, hvor børn trives, udvikles og er nysgerrige på læring. Men det sker kun hvis rammerne er trygge, og der er tid og voksne nok, hvad enten det er vores dygtige pædagoger eller lærer.
Vi skal opnormere på vores plejehjem, det skal være trygt at blive gammel i Egedal. Lige nu bruger vi, i sammenligning med andre kommuner, få midler på ældre. Det er fordi de er friske nu, men vi ved, at det vil ændre sig i fremtiden vil og det skal vi være klar til.
Demens er en udfordring både nu og i fremtiden. Det er ikke kun mennesket med diagnosen, der er berørt, demens er en omfattende pårørendesygdom, og demens er desværre stadig tabubelagt. Mange ved ikke hvordan de skal agere overfor demente og deres pårørende, og det skaber utryghed og misforståelser. Vi skal derfor satse stort på dette område og sikre at denne gruppe ikke bliver udsat. Det er nemlig ikke værdigt.
Jeg vil arbejde for en pårørendepolitik, der skal sikre at pårørende kan være netop det – pårørende. De skal ikke ses som en ressource, der skal løfte en kommunal opgave. Vi skal sætte udsatte borgere på dagsordenen og sikre at ingen bliver efterladt tilbage. Området skal have fokus nu.

Publiceret 20 November 2017 00:00

SENESTE TV