Drama i Egedal:

Nu forhandler de om borgmesterposten

Valget har været ekstremt tæt i Egedal Kommune, hvor Venstre og Socialdemokratiet kæmpede en tæt kamp om at blive det største parti. Nu forhandles der om borgmesterkæden

Af
Af Kenneth Tanzer og Jakob Markert

Dagens kommunalvalg i Egedal Kommune har været særdeles tæt, spændende og dramatisk.
Det største parti bliver fortsat Venstre med 27,4 % af stemmerne. Det er lille fremgang på 0,4 % i forhold til 2013, men partiet bliver pustet alvorligt i nakken af Socialdemokratiet, der ender med 25,9 % af stemmerne, hvilket er en markant fremgang på 5,8%. 
Tredjestørste parti bliver delt mellem Radikale Venstre og de Konservative - begge partier får 11,6 % af stemmerne. For de konservative er det dog en kraftig tilbagegang på 9,3 %.
Nu har politikerne forladt valgfesten í byrådssalen for at indlede de lukkede politiske forhandlinger om borgmesterpost og udvalgsposter.
Allerede nu står det dog klart, at Konservative går fra fire til to mandater, mens Radikale Venstre får tre mandater. Socialdemokratiet og Venstre får seks mandater hver, og DF sætter sig på to mandater. SF og Liberal Alliance får ét hver. Alternativet kommer ikke i byrådet.
Vi følger udviklingen..
 
 

Publiceret 21 November 2017 23:38

SENESTE TV