Konservativ nedtur:

Ikke noget ønskevalg

Partiet mistede to mandater og fik en lussing af vælgerne i Smørum. Charlotte Haagendrup erkender, at valget har været svært

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

For fire år siden bragede de Konservative frem i Egedal efter et kanonvalg, hvor den nu afdøde spidskandidat Jens Jørgen Nygaard høstede 2863 personlige stemmer.
Men tirsdagens valg endte - rent resultatmæssigt i den modsatte boldgade.
Konservative fik 11,6 procent af stemmerne, hvilket er en klar tilbagegang på 9,3 procent i forhold til drømmevalget i 2013. Dermed går partiet fra fire til to mandater i det nye byråd, og det ser spidskandidat Charlotte Haagendrup som det største slag.
“Det er ikke et ønskevalg. Det kan vi hurtigt blive enige om. Vi havde håbet på at sikre tre mandater, men sådan skulle det desværre ikke være,” siger Charlotte Haagendrup, der erkender, at Jens Jørgen Nygaards dødsfald i august ramte partiet meget hårdt.

Uønsket baggrund

“Vi skulle pludselig til at gå på valg på en uønsket baggrund. Det har været svært, for Jens Jørgen Nygaard var en markant politisk skikkelse, som trak rigtig mange stemmer. Jeg føler, at vi har gjort vores absolut bedste under svære forudsætninger. Derfor er jeg som sådan ikke skuffet, for vi har ikke haft et ønsket grundlag at gå til valg på,” siger Charlotte Haagendrup, som nu vælger at se fremad mod en ny byrådsperiode, hvor hun og Niels Lindhardt Johansen skal arbejde for de konservative stemmer.
“Vi må viske tavlen ren og starte på en frisk. Det er vi også klar til, for vi skal tilbage i arbejdstøjet og skabe noget nyt,” siger Charlotte Haagendrup.
Trods resultatet, så kan partiet glæde sig over, at man fortsat har formandsposten i Kultur- og Erhvervsudvalget.

Publiceret 22 November 2017 00:00

SENESTE TV