Enigt byråd afviste valg-klage over politiker

Keld Stenlien (V) havde ikke agiteret politisk på valgdagen, lød afgørelsen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

En klage over byrådsmedlem Keld Stenlien (V) fra en borger blev onsdag aften afvist af et enigt byråd.
Klagen gik på, at Keld Stenlien på valgdagen 21. november angiveligt skulle have været "meget opsøgende og snakkende” med vælgere der stod i kø til valgbordene i Stenløsehallen.
“Vendinger som “vi må jo ikke snakke politik” blev anvendt. Det er muligt, det var venligt ment, men det fremstod tydeligt som personlig agitation og gøren opmærksom på sig selv. Der er derfor tale om en overtrædelse af forbuddet mod agitation i valglokaler”, har en borger skrevet til Egedal Kommune.
I et svar på klagen havde Keld Stenlien, der på valgdagen var valgstyrerformand i Stenløsehallen, pure afvist påstanden med ordene:
“Jeg genkender ikke klagerens udlægning af sagen. To borgere kommer til mig efter deres stemme er afgivet, jeg gør borgerne opmærksomme på at politisk agitation ikke er tilladt.”
På byrådsmødet deltog Keld Stenlien ikke selv i behandlingen af punktet, men blev på grund af habilitets-reglerne bedt om at forlade sin plads, mens sagen blev drøftet.
Her valgte man uden større debat at efterkomme indstillingen fra forvaltningen om at afvise klagen. Der var i indstillingen henvist til, at Keld Stenlien var valgstyrerformand på dagen, og at de vælgere han talte med, havde været inde og stemme.
“Hvis man ikke som valgstyrerformand må tale med vælgerne på dagen, så er jeg godt nok mange klager bagud”, sagde Ole Hovøre, der tilføjede:
“Jeg synes ikke bare, at vi skal afvise den her klage. Vi skal gøre det meget bestemt, når man ser på den ordlyd der er anvendt i klagen”.
Bendt Tranekjær (LA) bakkede op, og ingen andre havde bedt om ordet i sagen.

Publiceret 30 November 2017 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV