Et byråd har det navn, et byråd skal have - eller...

Forslag om navneændring til kommunalbestyrelse blev afvist, da byrådet behandlede ny udvalgs-struktur

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Hvad lyder mest rigtigt - et byråd eller en kommunalbestyrelse?
Det tog byrådet sig en længere diskussion om på mødet onsdag aften. Anledningen var, at man skulle vedtage en ny styrelsesvedtægt for de kommende fire år, heriblandt en ny udvalgs-struktur.
Byrådet gik videre med et oplæg, hvor der blandt andet oprettes et nyt Familieudvalg, og Børne- og Skoleudvalget afløses af Skoleudvalget.
Derudover er udvalgene som de plejer at være - med Økonomiudvalget, Kultur- og Erhvervsudvalget, Planudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget.
Ændringen skal vedtages endeligt ved en andenbehandling, der holdes som ekstraordinært byrådsmøde onsdag 6. december. Og så var der altså lige det der med byrådet - eller kommunalbestyrelsen.

“Vi er ikke et råd”

Ole Hovøre (V) rejste forslaget om en navneændring. Han henviste til, at man for fire år siden gik fra betegnelsen kommunalbestyrelse til byråd.
“Dengang blev det sagt, at man kunne altid ændre det tilbage igen. Jeg synes det med byråd er noget pjat. Vi er en bestyrelse for kommunen, vi er ikke et råd. Langt de fleste kalder sig kommunalbestyrelse”, sagde han.
Han blev bakket op af Niels Lindhardt Johansen (Kons.):
“Da vi drøftede det for fire år siden, var der ingen saglige argumenter for hvorfor det skulle hedde et byråd. Alligevel besluttede man det.”
Det afviste Peter Hansen (SF) dog, men lod også forstå, at han var i tvivl om spørgsmålet.
Fra andre sider blev det bemærket, om der ikke var vigtigere ting at beskæftige sig med i Egedal. Men Ole Hovøre fastholdt:
“For fire år siden blev det også sagt, at “diskussionen var fuldstændig ligegyldig”, men samtidig, at man kunne vende tilbage til det. Det har vi så langt om længe mulighed for nu.”
Ole Hovøres forslag blev sendt til afstemning, og kun han selv stemte for. Peter Hansen undlod at stemme, mens resten stemte imod. I byrådet.

Publiceret 30 November 2017 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV