Unge filmfolk går dogme-vejen

8. klasser i Egedal er i fuld gang med filmprojekt. Vi besøgte en af dem

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Husker du “Festen”, “Idioterne” og “Mifunes sidste sang”?
Det var alle Dogme-film, begået af Thomas Vinterberg, Lars von Trier og Søren Kragh-Jacobsen.
De tre danske mesterinstruktører kan man som skoleelev selvfølgelig ikke hamle op med. Men derfor kan man jo godt kaste sig ud i det spændende eksperiment at lave Dogme-film.
Det er hvad mange 8. klasser i Egedal er i fuld gang med for tiden. Det sker som led i den årlige konkurrence mellem 8. klasserne om at producere den bedste film - vinderne kåres ved en stor filmgalla til marts.
Dogme betyder, at det skal foregå med håndholdt kamera, at der ikke må lægge ekstra lyd på, ikke laves om på de optagede scener med lækkert lys eller lignende, og at scenerne skal være uden rekvisitter og så tæt på virkeligheden som muligt.
“Det betyder, at hvis vi for eksempel skal lave en scene på et hospital, så skal det foregå på et rigtigt hospital”, forklarer tre af eleverne fra 8. klasse på Stengårdsskolen - Helena Urbrand Jensen, Ida Ladegaard og Rojin Eken.
På skolen har de to 8. klasser i den forgangne uge været i fuld gang med at lave deres Dogme-film. Hvis principperne er lidt “strenge”, så har emnet for filmen til gengæld været frit.
Avisen var med på en af optagelserne, og vi har aftalt med de unge, at handlingen ikke må videregives alt for detaljeret til avisen.
“Men det er en lidt sørgelig historie, men med et godt budskab”, fortæller de tre elever.
De synes, at det har været en spændende proces at lave Dogme-film:
“Det har været udfordrende. Men det handler meget om at respektere hinanden og lytte til hinanden. Hvis der er nogen tvivl, så har instruktøren det sidste ord”, som de siger.

Der må ikke lægges lys og lyd på efter optagelsen, så udstyret skal lige tjekkes ordentligt efter.

Der må ikke lægges lys og lyd på efter optagelsen, så udstyret skal lige tjekkes ordentligt efter.

Publiceret 30 November 2017 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV