Enigt udvalg i Egedal Kommune:

Ja tak til en ny hal i Ølstykke

Det ville da være dumt at sige nej til sådan et tilbud, siger Charlotte Haagendrup (Kons.)

Af
Finn Due Larsen

Kenneth Tanzer

Finn Due Larsen

Kenneth Tanzer

Ja tak - og mange tak.
Så kort kan svaret fra et enigt Kultur- og Erhvervsudvalg sammenfattes, på den ansøgning der er indløbet til at bygge en ny hal i Ølstykke.
Udvalget havde sagen på sin dagsorden mandag aften, og som omtalt i Lokalavisen tirsdag har den udspring i en usædvanlig, anonym henvendelse fra en gruppe borgere. Som af egen lomme vil spytte 8-10 millioner kroner i kassen, så der kan blive opført en ny hal i forlængelse af den allerede eksisterende hal.
“Vi er helt enige om, at det går vi selvfølgelig videre med. Det ville da være dumt at sige nej til sådan et tilbud”, siger Charlotte Haagendrup (Kons.), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.
Selv om det er en ren forærings-gave til kommunen, så er der også lidt kommunale udgifter at spore. Men det bekymrer ikke udvalget:
“Der er noget med driften, og der kan også blive noget med parkeringspladser. Men når vi sparer 8-10 millioner kroner, så tager vi det gerne med. Vi synes det er dejligt, at der findes lokale ildsjæle, der vil gøre dette her for byen.”
Planerne, der nu arbejdes videre med, betyder opførelse af en ekstra hal i forbindelse med Ølstykkehallen. Dermed imødekommes de anonyme giveres ønske, og der skal nu laves et endeligt overslag over, hvordan kommunen forestiller sig projektet realiseret.
Præcis hvor den nye hal skal ligge, på hvilken side af den nuværende hal og lignende, vil Charlotte Haagendrup ikke gå nærmere ind i:
“Det skal vi se nærmere på nu. Det er alt for tidligt at lægge sig fast på.”
Hun betegner henvendelsen fra de anonyme givere som “usædvanlig”. Men hun står helt inde for seriøsiteten i forslaget:
“Jeg har mødt dem, og de er 100 procent seriøse og meget sympatiske.”
Også borgmester Karsten Søndergaard (V) er begejstret for de nye hal-planer.
"Det er fantastisk, at der er en gruppe borgere, der ønsker at donere økonomiske midler til et godt formål, der vil komme kommunens borgere til gode. Det er ingen hemmelighed, at der er behov for mere hal-plads i Ølstykke, så projektet er meget positivt. Nu sætter vi os ned og kigger planen igennem sammen med gruppen, og så tager vi den derfra," siger Karsten Søndergaard, der understreger, at kommunen kommer til at spille en rolle i den kommende hal-udvidelse.
"Vi har fået en gave, men vi kan og skal bidrage i forhold til den løbende drift i den nye hal. Den del hænger vi på," siger borgmesteren.

Gruppen beskriver sig selv som “borgere i Ølstykke og flittige brugere af Ølstykkehallen igennem rigtig mange år, nu som frivillige i HØJ Håndbold”.

Publiceret 06 December 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV