Stresshåndteringsforløb ser dagens lys i Egedal

Den lokale psykoterapeut og coach, Maria Holm, byder på et otte ugers forløb, hvor man kan lære at tackle stress

Maria Holm psykoterapeut, coach og MBSR mindfulness-lærer, starter otte ugers stresshåndteringsforløb op den 23. januar i Kontorfællesskabet i Egedal Centret.
“Det er for dem ,som føler sig stresset, eller har lettere angst, depression, eller lavt selvværd,” siger Maria Holm.
Hun understreger, at forskningsresultaterne viser, at personer som gennemfører et 8-ugers MBSR forløb, har en forøget evne til at slappe af og håndtere stress, angst og smerte.
“De oplever også mere energi, livsglæde og et forøget selvværd og ikke mindst en bedre nattesøvn. De får simpelthen viden og redskaber med sig, som de kan bruge resten af livet,” siger Maria Holm.
MBSR, der står for Mindfulness Baseret Stress Reduktion, er oprindeligt udviklet på University of Massachuttets af Dr. Jon Kabat-Zinn i 1979. Mindfulness handler om at træne evnen til at være bevidst nærværende, her og nu, og være i accept med de tanker og følelser som måtte være.

Får små opgaver

“Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem korte oplæg omkring mindfulness og forskningen bag, siddende og liggende mindfulness- og afspændings øvelser samt enkle yoga øvelser. Der er hver gang mulighed for individuel refleksion og feedback. Gennem forløbet får du små enkle refleksionsopgaver, samt lydfiler med mindfulness- og yogaøvelser som du skal lave hjemme,” siger Maria Holm.
Kurset kræver intet forudgående kendskab til Mindfulness MBSR eller meditation og er åbent for alle, uerfarne som mere erfarne.
“Man skal blot være nysgerrig og have lyst til at gøre noget godt for dig selv og din stress,” siger hun.
Forløbet er ikke kun for folk med stress eller stressrelaterede lidelser (fysiske smerter, depression eller angst mm.) men også for dem som ønsker større selvindsigt, forøget overskud og nærvær, bedre fokus og koncentration, og en dybere relation til andre.
Hvis man er nysgerrig eller har yderligere spørgsmål kan Maria Holm kontaktes på mobil: 20645053 eller via hjemmesiden www.mindful-health.dk.

Publiceret 08 January 2018 00:00

SENESTE TV