Lokal behandler:

"Vi skal præstere så meget, så vi glemmer os selv"

Alt for mange får stress. Det kan mindful yoga rette op på, lyder det fra behandler fra Ølstykke

Føler du dig stresset? Så er du langt fra den eneste.
Stress er efterhånden blevet en folkesygdom. Det skyldes, at vi lever i et samfund, hvor vi hele tiden skal præstere - så meget, at vi glemmer os selv. Derfor går alt for mange ned med stress.
Det mener Nina Østergaard Riisager, der siden sommerferien har drevet Mindful Yoga i Ølstykke - et tilbud, der retter sig til både børn, unge og deres familier. For mindful yoga er for hende at se vejen ud af det stressede liv og ind til harmonien.
“Jeg har meget fokus på, at det er et sted man kan komme og finde ro”, siger Nina Østergaard Riisager.
Gennem øvelser og meditation coacher hun stille og roligt, og hjælper på vej til, at man bedre kan mærke sig selv.
Nina Østergaard Riisager forklarer, at hun benytter sig af åndedrætsteknikker, meditation og stillinger ogøvelser der styrker krop og sind og skaber ro, balance, nærvær og harmoni.
“Jeg sporer mig ind på hvem hver især er, og hvad man har brug for.”
Det kan gøres én til én, eller med små hold ad gangen. Fra starten af det nye år har Mindful Yoga også åbnet op for voksenhold.
“Jeg håber også at få en kontakt til kommunen, så mindfulness og yoga kan blive integreret i dagligdagen i skoler og daginstitutioner og som et tilbud til de familier med børn og unge som har særlige behov”, siger hun.
Hun fremhæver den debat der har været meget fremme om inklusion af børn og unge med særlige behov i skoleklasserne, og ser for sig, at mange i den gruppe har brug for at finde indre ro og harmoni:
“Jeg tror at ved at lære børn og voksne - lærere og pædagoger - nogle redskaber fra Mindful Yoga, som kan bruges i dagligdagen så kan der skabes mere ro og overskud for alle, samt bedre koncentration og indlæring.”
Nina Østergaard Riisager er opvokset i Ølstykke, og efter nogle år i København er hun flyttet hjem igen. Man kan læse mere om Mindful Yoga på Facebook.
due

Fra det nye år er der åbnet op for voksenhold i lokalerne på Bakkevej. Privatfoto.

Fra det nye år er der åbnet op for voksenhold i lokalerne på Bakkevej. Privatfoto.

Publiceret 09 January 2018 06:00

SENESTE TV