Se billederne:

Badminton hitter hos lokale unge - og nej, Viktor Axelsen er ikke hele forklaringen...

Større medbestemmelse på træningen og friere tøjler har skabt en idræts-succes i Smørum

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Der er dem der mener, at teenagere sidder for meget i sofaen, spiser usundt og rører sig for lidt.
At få unge i aldersgruppen 12-16 år til at kaste sig over en sportsaktivitet omtales tit som et problem, men så skulle man måske tage og skæve lidt til LSI Badminton.
Her er man på et år gået fra ikke at have noget hold for aldersgruppen, til nu at sætte 20 teenagere i sving med intensiv træning to aftener om ugen.
Hvordan det er gået til, har Lokalavisen forsøgt at finde ud af ved at kigge ind til holdet i Smørum Idrætscenters hal 2 en tirsdag aften til træning.

Ikke kun Axelsen

Her lægger vi lige ud med at mane i jorden, at det hele handler om Viktor Axelsens forrygende succes, med kåring som verdensmester og efterfølgende hæder ved Sport 2017.
Det er kun en del af forklaringen, siger træner Markus Nielsen, der er ved at samle de unge i en rundkreds til en snak om aftenens program:
“Det er en af årsagerne”, siger han og fortæller om det han kalder ambitions-relateret træning.
“Vi snakker om hvad vi gerne vil opnå med badminton, og så tilrettelægger vi træningen efter det. De skal have medindflydelse på holdet, for det giver dem større engagement”, siger Markus Nielsen.
Ved at involvere de unge selv får de mere lyst til at møde til træning, det er ikke så “pligt-betonet”, er filosofien for den 20-årige Markus Nielsen.
En filosofi, der er blevet bemærket udenfor kommunegrænsen. Den ambitions-relaterede træning er blevet omtalt i DGIs eget blad, “Udspring”, som et eksempel på hvordan man får de unge “ud af fjerene”.

Freja Linder Houlberg og Malou Andersen fortæller, at de har prøvet andre fritidsaktiviteter: “Men det her er sjovere, for der er en rigtig god stemning.”

Freja Linder Houlberg og Malou Andersen fortæller, at de har prøvet andre fritidsaktiviteter: “Men det her er sjovere, for der er en rigtig god stemning.”

“Super sjovt”

Meget tyder da også på, at de unge har taget træningen til sig.
Hurtigt er snakken i rundkredsen forbi, og der trænes på livet løs med forskellige slag og løb.
Gejsten er ikke til at tage fejl af, når fjerboldene smasher over nettene i hal 2, og i en enkelt pause fortæller nogle af de unge hvad de synes om holdet.
“Det er super sjovt, fordi vi selv er med til at bestemme hvad vi skal lave”, siger Victor Carlos Cimarosti Isnado, 14 år.
“Jeg er lige stoppet til fodbold, og jeg kan meget bedre lide det her. For det er mere frit.”
Også Malou Andersen og Freja Linder Houlberg, begge 14 år, har tommelfingrene oppe:
“Det er fedt, for man får lov at bestemme nogle ting. Og det er ikke så seriøst så det gør noget - det er OK hvis man er træt en dag, og lige har brug for at sidde på bænken”, siger de.
De fortæller, at de begge har prøvet flere andre fritidsaktiviteter, men dette er det bedste:
“Det er nok fordi der er en rigtig god stemning her”, som de siger.

“Det er super sjovt, fordi vi selv er med til at bestemme hvad vi skal lave, siger Victor Carlos Cimarosti Isnado.

“Det er super sjovt, fordi vi selv er med til at bestemme hvad vi skal lave, siger Victor Carlos Cimarosti Isnado.

Publiceret 11 January 2018 05:00

SENESTE TV