Roskilde Kommune vil have øget fokus på børn med særlige behov. Modelfoto

Roskilde Kommune vil have øget fokus på børn med særlige behov. Modelfoto

Stigende behov i kommune:

Plads til særlige børn

Der bliver ekstra pladser til børn med særlige behov i Jyllinge, hvis økonomiudvalget godkender forslag

En ekstra basisgruppe med seks pladser i Nordstjernen i Jyllinge skal bidrage til at imødegå et stigende behov for pladser til børn med særlige behov.

Roskilde Kommune har de sidste år oplevet et stigende behov for pladser til børn med særlige behov i kommunens tilbud på 0-6 års området. Der er tale om en landsdækkende tendens, der også mærkes i andre kommuner i landet.

Behovet forventes fortsat at stige, og Skole- og Børneudvalget indstiller derfor til økonomiudvalget, at der etableres en ekstra basisgruppe i Jyllinge i afdeling Nordstjernen, med seks basispladser til børn fra 0-6 år. Det skal ske efter sommerferien 2018.

“Det er vigtigt, at vi har de rigtige tilbud og indsatser til børn med særlige behov. En tidlig indsats er med til at mindske børns ulige vilkår for læring og til at skabe livsduelige børn. Derfor indstiller vi, at der oprettes seks ekstra basispladser til disse børn,” siger formand for Skole- og Børneudvalget Jette Henning i en pressemeddelelse.

Både etablering og drift dækkes indenfor dagtilbudsområdets ramme og finansieres primært af, at der er mindre udgifter end budgetteret til dagplejen.

Basisgrupperne er et særligt tilbud for psykisk udviklingshæmmede børn, som giver det enkelte barn ro og tryghed til at udvikle sig. logy

Publiceret 14 May 2018 06:00

SENESTE TV