Roskilde Kommunes plan- og teknikudvalg har nu frigivet penge til anlæg af en cykelsti langs Store Valbyvej. Pressefoto

Roskilde Kommunes plan- og teknikudvalg har nu frigivet penge til anlæg af en cykelsti langs Store Valbyvej. Pressefoto

Nu kommer cykelstien langs Store Valbyvej

Syv millioner kroner nu frigivet til anlæggelsen, der forventes afsluttet i 2020

Plan- og teknikudvalget i Roskilde Kommune frigiver nu penge til projektering og anlæg af cykelstien langs Store Valbyvej, der hæfter sig på stien under Østre Ringvej og vil fortsætte helt til Store Valby.

Stien, der bliver cirka tre kilometer lang, har fået en anlægsbevilling på syv millioner kroner, som udvalget frigiver af budget 2018.

Cykelstien bliver dobbeltrettet på den østlige side af Store Valbyvej, og sidste år sørgede man politisk for, at jorden til stien blev kommunal. Det skete i forbindelse med, at Fors A/S lagde en kloakledning på netop det stykke.

Dermed sparer man også på, at jorden allerede delvis er gjort klar til stien.

Anlæg begynder i 2019

Tidsplanen er, at der i juni indgås aftale med en rådgiver om projektering. Projektet færdigprojekteres i sensommeren 2018, hvorefter projektet udbydes til entreprenører. Selve anlægsarbejdet gennemføres i 2019, mens projektet forventes afsluttet i juni 2020 med de sidste slidlag på asfalten.

”Nu får vi sat gang i en længe ønsket stiforbindelse. Når man kommer til Store Valby, vil man f.eks. kunne cykle videre via Store Valbyvej og Kildemosestien til Ågerup,” fortæller formand for plan- og teknikudvalget Tomas Breddam i en pressemeddelelse. jesl

Publiceret 18 May 2018 06:00

SENESTE TV