Borgere i Egedal hjælper læger uden grænser

Man kan blive indsamler og være med til at ’redde dem man kan’

Når Læger uden Grænser går på gaden for tredje gang 27. maj, er der mange af Egedals borgere, der går med. Hvis du vil være med til at 'redde dem du kan', så meld dig som indsamler hos de lokale ildsjæle. De er allerede i fuld gang.

”Vi vil gerne være med til at gøre en forskel og redde dem, vi kan. Derfor går vi på gaden for de mennesker, der lever i frygt for krig, forfølgelse og mangel på akut lægehjælp. Egedals borgere og forretningsliv har støttet flot op om de forrige to indsamlinger, og vi håber at endnu flere vil gå med i år,” siger Carina Klarskov i en pressemeddelelse. Hun er læge og lokal indsamlingsleder i opsamlingsområde Ølstykke, der dækker Egedal og Jyllinge.

25 år med vigtige indsatser

I år er der tilføjet et ekstra opsamlingssted i Ganløse, hvor busforbindelserne om søndagen de forrige år har været et problem. Derudover vil det største indsamlingssted være foran Rema1000 i Ølstykke.

Rema1000 i Ølstykke og Ganløse Bageren sørger for, at indsamlerne får lidt til både tørsten og blodsukkeret.

Læger uden Grænser er verdens største medicinske nødhjælpsorganisation, og den har været populær blandt danskerne lige siden den holdt sit indtog i landet for 25 år siden.

Sidste år gik næsten 5.000 frivillige danskere på gaden for at samle godt 6 millioner kroner ind til verdens nødstedte – heriblandt mange frivillige i indsamlingsområde 'Ølstykke'.

Jesper Brix, der er direktør i Læger uden Grænser, er dybt taknemmelig for den store indsats, de mange indsamlingsledere rundt omkring i landet gør.

“Det betyder meget for os, at vi har så godt et lokalt netværk. Set udefra kan en global organisation som Læger uden Grænser godt virke stor og upersonlig, men essentielt set er vi jo bare mennesker, der gør noget godt for andre mennesker. Og vi er dybt afhængige af alle de, der støtter os,” siger han i en pressemeddelelse.

Man kan melde sig som indsamler på hjemmesiden www.indsamling.msf.dklogy

Publiceret 22 May 2018 00:00

SENESTE TV