E-sporten har for alvor gjort sit indtog i Egedal Kommune, hvor der allerede meldes om venteliste for at blive optaget i den nystartede forening. Arkivfoto

E-sporten har for alvor gjort sit indtog i Egedal Kommune, hvor der allerede meldes om venteliste for at blive optaget i den nystartede forening. Arkivfoto

E-sport rykker i Egedal:

Nu bakker kommunen op med en støtte på 30.000 kr.

Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune bevilger 30.000 kr. til den nystartede forening Egedal eSport, der for alvor har slået rødder blandt de unge

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

I det store udland er det ikke utænkeligt, at en E-sport begivenhed trækker op til 50.000 tilskuere på et fodboldstadion.

Den slags tilstande har endnu ikke indfundet sig i Danmark, men vejen er i hvert fald banet.

E-sport, som betyder Electronic Sport og dækker over konkurrencer i computerspil, er nemlig i rivende udvikling herhjemme - ikke mindst i Egedal Kommune.

I starten af året blev Egedal eSport godkendt som en folkeoplysende forening, og siden er udviklingen kun gået én vej, nemlig fremad.

Der er cirka 60 medlemmer i alderen 10–21 år, og på nuværende tidspunkt er der venteliste for optagelse i foreningen, som indtil videre har benyttet Ungdomsskolens e-Sport lokale i Stenløse Kulturhus til at dyrke deres aktiviteter i.

Imidlertid har Ungdomsskolen varslet foreningen, at de ikke kan benytte de samme tider, som de hidtil har kunnet, da Ungdomsskolen selv skal benytte lokalet. Der arbejdes derfor på at finde nye lokaler til Egedal eSport i Stenløse Kulturhus.

Mens det arbejde står på, kan foreningen dog glæde sig over en økonomisk håndsrækning fra Egedal Kommune. Gennem Kultur- og Erhvervsudvalgets pulje til projekter og arrangementer er Egedal eSport nemlig blevet bevilget 30.000 kr. til opstart af deres aktiviteter - blandt andet til indkøb af nye computere og forskelligt udstyr.

Forening i stor fremdrift

“Vi kan se, at E-sporten er i fremdrift her i Egedal, ligesom den er på landsplan. Vores nystartede forening er kommet flot fra start, og de har fat i de børn og unge, der hellere vil spille computer end at dyrke idræt i en klub. Den fokus er meget vigtig, og som kommune skal vi selvfølgelig bakke op om foreningen og hjælpe dem godt på vej,” siger Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune.

Foreningen har i deres pulje-ansøgning søgt om 50.000 kr., men beløbet bliver altså lidt mindre, hvilket Charlotte Haagendrup stadig vil betegne som et flot skulderklap.

“Vi giver dem en pæn støtte, så de kan udvikle sig i den rigtige retning, men jeg vil da også opfordre foreningen til at søge forskellige fonde,” siger udvalgsformanden.

Publiceret 22 May 2018 00:00

SENESTE TV