Mange forældre afleverer deres børn i bil på skolen. Fordi der er meget trafik...

Mange forældre afleverer deres børn i bil på skolen. Fordi der er meget trafik...

Distriktsskole:

Forældre-trafik kan løses - men kræver også noget af Egedal Kommune

“Vi vil gerne arbejde for at færre forældre afleverer deres børn i bil. Men så har vi brug for et konkret udspil fra kommunen,” siger Carsten Rysgaard, formand for skolebestyrelsen i Distriktsskole Ganløse

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Det er korrekt, når det fremhæves som en af årsagerne til den tætte trafik i Ganløse, at mange forældre henter og bringer deres børn i bil til og fra skolen.

Men skal det løses, kræver det noget alle parter, både kommunen og borgerne.

Det siger Carsten Rysgaard, formand for skolebestyrelsen i Distriktsskole Ganløse.

“Det er jo en negativ spiral, der er sat i gang, hvor forældre naturligt nok vælger at køre deres børn i skole, fordi der er meget trafik. Det giver så endnu mere trafik. Det vil vi gerne hjælpe til med at få ændret på. Men så har vi også brug for noget konkret fra kommunens side.”

Carsten Rysgaard kan sagtens forestille sig, at skolebestyrelsen sætter en kampagne i gang, for at få færre forældre til at aflevere deres børn i bil.

“Men det kræver nogle nye ordninger i byen. Der skal være en anledning til at gøre noget ved det. Kommunen må komme på banen med et eller andet”, siger han.

“Det behøver ikke være et stort og dyrt projekt. Det kan bare være et mindre tiltag. Noget med at sætte farten ned til 30-40 kilometer i timen, eller hvad ved jeg. Bare der sker noget. Jeg er ikke trafikekspert og kan komme med løsningen på hvad der skal til.”

Af samme grund vil Carsten Rysgaard ikke lægge sig fast på hvilke af løsningsforslagene fra Viatrafik der bør arbejdes videre med.

“Det kan være svært at forholde sig til. Jeg har lagt rapporten ud på en Facebook-gruppe, og det har givet hundredvis af forskellige holdninger. Det vigtigste er, at der sker noget snart - meget gerne til næste skolestart.”

Publiceret 23 May 2018 06:00

SENESTE TV