For kunder, der bor i Ølstykke og arbejder i København, vil det eksempelvis være en fordel at tage bus 600S fra Ølstykke til Roskilde og skifte til regionaltog fra Roskilde til København, lyder det fra DSB.

For kunder, der bor i Ølstykke og arbejder i København, vil det eksempelvis være en fordel at tage bus 600S fra Ølstykke til Roskilde og skifte til regionaltog fra Roskilde til København, lyder det fra DSB.

Snart holder togene stille:

Her er DSB’s råd til Egedal-borgerne

Det omfattende sporarbejde på strækningen mellem Frederikssund og Valby starter på næste fredag. Nu er DSB på banen med løsninger til borgere i Egedal, der skal til København

I perioden fra den 1. juni om aftenen til og med den 26. august udfører Banedanmark sporarbejde på strækningen mellem Frederikssund og Valby.

DSB erstatter S-togene med togbusser, der kører ad vejene langs med og på tværs af Frederikssundsbanen. Movia styrker samtidig dele af busbetjeningen.

”Det kan ikke undgås, at rejsetiden er længere end normalt, når vi skifter fra skinner til gummihjul. DSB og DOT har derfor analyseret kundernes rejsestrømme og tilrettelagt Togbussernes ruter på en måde, der gør, at kunderne kommer hurtigst muligt frem og dermed får forlænget deres rejsetid mindst muligt,” forklarer DSB's informationschef Tony Bispeskov, der anbefaler kunderne at bruge Rejseplanen.

På Rejseplanen kan kunderne indtaste deres hjemadresse og skole eller arbejdsplads, og så regner Rejseplanen ud hvilke transportmuligheder, der er de hurtigste.

”For mange kunder vil det komme som en overraskelse, at Rejseplanen foreslår, at de rejser i en anden retning, end de plejer, men det er det, som Rejseplanen kan. Den regner ud, hvad der er mest optimalt for kunden,” siger Tony Bispeskov i en pressemeddelelse.

For kunder, der bor i Ølstykke og arbejder i København, vil det eksempelvis være en fordel at tage bus 600S fra Ølstykke til Roskilde og skifte til regionaltog fra Roskilde til København.

Samme princip gælder for kunderne, der rejser fra Egedal, Stenløse og Veksø, som kan tage den brune Togbus i myldretiderne. Den kører mellem Egedal, Stenløse, Veksø og Høje Taastrup, hvor kunderne kan skifte til regionaltog fra Høje Taastrup til København.

Kunderne kan med fordel tjekke Rejseplanen for at se, hvilken løsning der er bedst for dem.

Sms fra DSB

Kunder med Periode-, Ungdoms- eller Pensionistkort kan uden merpris rejse i et større område, end deres kort er gyldigt til, hvis de sender en sms med teksten zone til 1919. Så sender DSB en sms tilbage, der, sammen med et gyldigt kort, giver adgang til at rejse langs med og på tværs af Frederikssundsbanen.

DOT og DSB har samtidig besluttet at afkorte spærretiden for pensionister til kl. 7-8 langs med og på tværs af Frederikssundsbanen.

”Det giver kunder med Pensionistkort mulighed for at være fremme til det sædvanlige tidspunkt, selvom der er længere rejsetid på grund af sporarbejdet,” siger Tony Bispeskov.

I resten af hovedstadsområdet er spærretiden uændret kl. 7-9 for rejser i bus og med tog og igen kl. 15-17 for rejser med tog.

Publiceret 24 May 2018 05:00

SENESTE TV