Borgerne i Egedal kan låne lokaler af kommunen under sporarbejdet og spare den lange transporttid. Pressefoto

Borgerne i Egedal kan låne lokaler af kommunen under sporarbejdet og spare den lange transporttid. Pressefoto

Hjælp til Egedal-borgerne:

Gratis kontorlokaler står klar under sporarbejdet

Egedal Kommune stiller lokaler til rådighed i Stenløse Kulturhus fra 1. juni

Hele sommeren fra 1. juni til 26. august kører der ikke S-tog mellem Valby og Frederikssund. Det bliver især en udfordring i myldretiden, hvor borgerne skal forvente væsentlig længere rejsetid med togbusserne og en væsentlig øget bil- og bustrafik på Frederikssundsvej og tværvejene.

DSB har eksempelvis beregnet, at rejsetiden med togbusserne fra København til Egedal kan blive forlænget med cirka en time i myldretiden, hvilket vil give en samlet rejsetid på 1 time og 40 minutter - hver vej.

Henvendelse fra borgere

Det er bagrunden for, at Egedal Kommune nu vil stille gratis kontorlokaler til rådighed mandag til fredag kl. 8-17 i Stenløse Kulturhus fra 1. juni til 24. august. Alle lokaler har borde, stole, wifi og mulighed for at brygge kaffe og te.

Idéen kommer fra en gruppe borgere i Egedal, der har behov for at kunne arbejde nogle dage sammen uden først at bruge halvanden time på arbejde til København.

“Jeg skrev faktisk i desperation til Egedal Kommune, fordi jeg tænkte at de måske kunne hjælpe, når min rejsetid til og fra arbejde pludselig bliver fordoblet fra 1. juni. Og heldigvis vil Egedal Kommune gerne stille lokaler til rådighed i kulturhuset,” siger Heidi, der bor i Stenløse og arbejder i Erhvervsstyrelsen på Østerbro.jesl

Publiceret 25 May 2018 00:00

SENESTE TV