I anledning af 25-året for Dansk Mølledag er der i samarbejde med Egmont udgivet et særnummer af Anders And bladet med mølletema

I anledning af 25-året for Dansk Mølledag er der i samarbejde med Egmont udgivet et særnummer af Anders And bladet med mølletema

Anders And til mølledag i Skenkelsø

25 år med Dansk Mølledag – nu også med Anders And & Co

Der er “Dansk Mølledag” på Skenkelsø Mølle på søndag den 17. juni fra kl. 10.00 til 16.00.

Sammen med de små 100 andre fungerende vind- og vandmøller fejres Dansk Mølledag også på Skenkelsø Mølle. Dansk Mølledag arrangeres i samarbejde med Dansk Møllerforening og Møllepuljen.

Dansk Mølledag vil stå i mølleriets tegn. Skenkelsø Mølle er et vartegn for Egedal Kommune og er en af de ganske få endnu fungerende vindmøller i Nordsjælland.

I år bliver der sat fokus på børn og unge – det er vigtigt, at de også kender historien om vores møller. I anledning af 25-året for Dansk Mølledag er der i samarbejde med Egmont udgivet et særnummer af Anders And bladet med mølletema.

Hvis man besøger møllen, er det muligt at erhverve dette samlerobjekt.

For børnene vil der være mulighed for at fremstille deres egen lille legetøjsmølle. Der vil være fokus på møllens funktion, hvordan man maler mel fra korn – og de forskellige processer, der er forbundet hermed.

Møllelauget vil fortælle om de forskellige gamle kornsorter, der atter er blevet populære: spelt, svedjerug, ølandshvede. Hvordan man kan bruge disse gamle kornsorters specielle smagsindtryk i sin brødbagning.

Der vil være smagsprøver på klatkager bagt af mel fra møllen på det gamle komfur.

Man kan besøge museets lokalhistoriske udstilling - samt særudstillingen: 'Landboliv' på museets 1. sal.

Hvis der er vind snurrer møllevingerne og maler friskt mel: ølands-hvede, svedjerug og spelt, der kan købes. Møllelauget vil fortælle om møllens brug og tekniske indretning.

Arrangementer sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening og møllelaug.

Publiceret 12 June 2018 06:00

SENESTE TV