Egedal-talentet Laura Lyck skal til Ungdoms-OL i Argentina. Foto: Egedal Karate Klub.

Egedal-talentet Laura Lyck skal til Ungdoms-OL i Argentina. Foto: Egedal Karate Klub.

For første gang er karate på OL-programmet: Nu er Egedal-talent blevet udtaget

Historisk flot bedrift af Laura Lyck fra Egedal Karate

EGEDAL 16-årige Laura Lyck fra Egedal Karate Klub har gjort noget ganske historisk.

Det er første gang at karate-sporten er med på OL-programmet for ungdom, og det er et særsyn, at Danmark allerede nu har én kvalificeret.

Det er nemlig endeligt bekræftet, at talentfulde Laura Lyck har kvalificeret sig til det kommende Ungdoms OL, som afholdes i Buenos Aires i Argentina til oktober.

”Der har også været kamp til stregen. Vi var to kæmpere, der lå meget tæt om den direkte kvalifikation. Ved det sidste afgørende mesterskab i Sofia, Bulgarien, skulle jeg vinde mindst tre kampe for at være sikker på udtagelsen. Det gjorde jeg, og jeg er virkelig glad og lykkelig for at det lykkedes," siger en storsmilende Laura Lyck, efter det endeligt blev bekræftet af WKF (World Karate Federation) at hun har kvalificeret sig.

Egeda-pigen er kvalificeret i Junior +59kg, hvor der i alt bliver udtaget otte kæmpere. Kæmperne bliver delt i to puljer med fire i hver. Nummer 1 og 2 fra listen kommer i hver sin pulje, hvor de kæmper alle mod alle. De to bedste går videre og kæmper mod ét og to fra den anden pulje. Vinderne går i finalen.

Stor præstation

De resterende deltagere til ungdoms OL bliver fundet ved to udtagelses stævner i Kroatien i juli.

Laura Lyck har arbejdet benhårdt for at opnå dette resultat. Hun har fået god hjælp på vejen i dagligdagen fra sin klub Egedal Karate klub, som har en meget stærk pigeafdeling med bl.a. fem stærke landsholdspiger, som presser hinanden til træning hver dag.

”Det er en stor præstation at kvalificere sig til denne begivenhed. Det har krævet blod, sved og tårer. Især evnen til presse på, selvom det til tider så svært ud, har gjort en forskel for Laura," siger Claus Hansen, cheftræner i Egedal.

Publiceret 12 June 2018 06:09

SENESTE TV