Rockergruppen Satudarah har på lørdag planlagt en åbningsfest på Ringbakken i Ganløse. Nu skaber festen bekymring. Polfoto/Jonas Olufson

Rockergruppen Satudarah har på lørdag planlagt en åbningsfest på Ringbakken i Ganløse. Nu skaber festen bekymring. Polfoto/Jonas Olufson OLUFSON JONAS

Satudarah holder stor åbningsfest i Ganløse: Naboer er bekymrede

"Deres fester fører en masse utryghed med sig," lyder det fra beboere tæt på Ringbakken i Ganløse, hvor rockergruppen Satudarah på lørdag holder stor åbningsfest

Af
Redaktionen

I mere end to år har rockergruppen Satudarah holdt til på Ringbakken i Ganløse, men det er først på lørdag den 16. juni, at gruppen indvier "klubhuset" med en åbningsfest.

Det fremgår af et Facebook-opslag fra starten af maj.

Beboerne i området omkring Ringbakken har ved flere lejligheder udtrykt bekymring over rockergruppens indtog i Ganløse, og lørdagens fest er ingen undtagelse.

"Deres fester fører en masse utryghed med sig. For at sige det lige ud, så er vi flere herude, som er bekymrede. Folk finder ofte andre veje for at undgå Ringbakken. Det siger vel det hele," lyder det fra to af områdets beboere, som ønsker at være anonyme.

Afvisning fra politiet

I forbindelse med lørdagens fest har beboerne forsøgt at få Nordsjællands Politi til at lave en vejspærring, men det har politiet afvist.

"En vejspærring ville ellers hjælpe på den trafik og aktivitet, som er natten lang i forbindelse med festerne, men det vil politiet desværre ikke gå med til," siger beboerne.

Egedals borgmester, Karsten Søndergaard, er bekendt med lørdagens fest efter et møde med Nordsjællands Politi.

"Jeg er blevet meddelt, at politiet er opmærksomme på arrangementet på lørdag. De vil være til stede og holde øje med hele forløbet. Der vil sandsynligvis være larm og musik forbundet med festen, og jeg kan sagtens se det fra beboernes side, men vi er nødt til at acceptere arrangementet," siger Karsten Søndergaard, som erkender, at Egedal Kommune er bundet op på lovgivningen.

"Ejeren har fået en ibrugtagningstilladelse, og kravene er opfyldt. Der har heller ikke været episoder derude, hvor vi kunne skride ind. Jeg er med på, at larm og kørsel midt om natten kan være irriterende for beboerne, men det er bare ikke nok til at skride ind," siger Karsten Søndergaard.

Senest er der dog på adressen blevet opført et hegn, som kommunen ikke finder lovligt, og det har man valgt at reagere på.

"Vi har givet ejeren et påbud om at fjerne hegnet. Det er helt normal praksis. Meget mere kan vi ikke gøre," siger borgmesteren.

Publiceret 13 June 2018 07:02

SENESTE TV