Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. Foto: Lars Just

Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. Foto: Lars Just Lars Just

Egedal samlede 32.996 kr. ind til udsatte børn

SOS Børnebyernes arbejde blev støttet af borgerne i Egedal

EGEDAL Dedikerede borgere fra Egedal Kommune fik 32.996 kroner i bøtterne, da SOS Børnebyerne for nylig afholdt deres årlige landsindsamling.

På landsplan samlede 4.355 indsamlere 4 millioner kroner ind til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn.

”Vi er meget glade for danskernes opbakning. SOS Børnebyerne vil gerne sende et stort tak til de 4.355 danskere, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Og det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

At indsamlingsresultatet først er gjort op en måned efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne samler ind anderledes end de fleste andre hjælpeorganisationer for at spare penge.

”SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe,” siger Mads Klæstrup Kristensen i en pressemeddelelse.

Når man kigger på, hvor mange donationer der er kommet via MobilePay, er det tydeligt, at danskerne har taget betalingsappen til sig.

Sidste år oplevede SOS Børnebyerne, at danskerne valgte at bruge MobilePay til at støtte indsamlingen 11.250 gange, mens der i år var hele 14.680, der donerede via betalingsappen.

Publiceret 14 June 2018 09:10

SENESTE TV